Acasa / Headlines / Autoritățile bâjbâie la primul caz de coronavirus

Autoritățile bâjbâie la primul caz de coronavirus

Autorităţile au furnizat informaţii contradictorii. Secretarul de stat Raed Arafat şi ministrul Sănătăţii Victor Costache au anunţat miercuri seară că tânărul bolnav cu coronavirus a intrat în contact direct cu cetăţeanul italian de 71 de ani şi că a fost la o vânătoare împreună cu acesta. În schimb, în această dimineaţă, prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, a anunţat că a fost vorba de un contact indirect.

Prefectul Cristinel Rujan, care coordonează Comandamentul pentru Situații de Urgență Gorj, a preferat să comunice informațiile la nivel central, cu toate că acestea îi vizau în primul rând pe cetățenii din județul Gorj.

Linia TELVERDE pentru coronavirus

Autoritățile roagă cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE 0800800358

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*