Autoritățile iau în calcul certificatul verde obligatoriu pentru toate activitățile economice. “Faliment scrie pe noi”

0
217

Guvernul ia în considerare introducerea certificatului verde de vaccinare sau imunizare la SARS-CoV-2 în toate activitățile economice. Măsura ar fi aplicată pentru a ține economia deschisă. Inclusiv în magazine ar putea fi introdus acest certificat.

„Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății este acela de a cere certificatul verde pentru toate activitățile economice în care intrăm în contact cu persoane. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult.Nu am discutat despre a reduce numărul orelor de funcționare în weekend pentru activități economice. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e un pas important, ne gândim la acest lucru. Este doar o triere. Dacă te vaccinezi, trecut prin boală sau testat Aș merge și pe ideea introducerii certificatului verde și în magazine”, a transmis Florin Cîțu.

Aberant

Și în Târgu Jiu, ca și în alte orașe sunt deja câteva locații care solicită acest certificat. Chiar dacă nu sunt de acord cu măsura, o parte din patroni s-au conformat. Alții refuză categoric să pună în aplicare astfel de practici.

“Este aberant. Am văzut deja reacția patronilor din marile orașe unde vorbim de un număr considerabil de clienți, unii turiști. La noi, în sezonul rece, nu se pune problema de turism așa că ne bazăm pe clientele locală. Pentru mine, care vând câteva cafele dimineața și câteva beri și sucuri seara, măsura înseamnă faliment. Faliment scrie pe noi! Sper să nu se ajungă aici, am mai avut un moment greu anul trecut când ne-au închis definitiv”, a transmis un om de afaceri din Târgu Jiu.

Aceste modificări pot fi făcute doar în Parlament, pentru că guvernul este demis și nu mai are puteri depline.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here