Avocatul Poporului s-a sesizat în privința imaginilor erotice de bolnavi de la Secția de Psihiatrie

0
106

Înregistrarea video cu bolnavii internați în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu care participă la o scenă erotică va fi analizată de Avocatul Poporului, care s-a sesizat din oficiu despre acest caz. Victor Ciorbea a spus că ancheta vizează o posibilă încălcare a Constituției României privind protecția persoanelor cu handicap.

„În imaginile prezentate de către presă, apar doi tineri dezbrăcați într-un spațiu ce pare a fi o secție închisă a unui centru de psihiatrie Târgu Jiu. O angajată a filmat cu telefonul doi tineri dezbrăcați într-un spațiu ce pare a fi o secție închisă a unui centru de psihiatrie. Poliția a deschis o anchetă în acest caz“, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului. ”

Imaginile au fost filmate de fiica managerului Capotă

Imaginile au fost filmate cu telefonul mobil chiar de către fiica managerului Spitalului, care este angajată ca registrator la Secția de psihiatrie. Filmulețul a fost distribuit unor colegi de serviciu pe o rețea de socializare și chiar mai mult decât atât unul dintre ei l-ar fi postat timp de 30 de minute pe o rețea de socializare. Fiica managerului spitalului a recunoscut că a filmat ca să le arate superiorilor ce se întâmplă ca să fie luate măsuri.

Consiliul Județean Gorj a numit o comisie de cercetare disciplinară, la fel ca și Spitalul Județean de Urgență, dar până acum nu s-a luat nicio măsură. De asemenea, ministrul Sănătății a anunțat că va trimite Corpul de control la spitalul din Târgu Jiu. Inițial, managerul Gigel Capotă a susținut că fiica sa vitregă nu are nicio vină, pentur că a dorit să le arate superiorilor ce se întâmplă, după care a spus că, dacă va fi găsit vinovată, va răspunde“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here