spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesBătrân cu COVID-19, externat din spital cu vânătăi la cap și ochi....

    Bătrân cu COVID-19, externat din spital cu vânătăi la cap și ochi. Familia este șocată

    Un bătrân în vârstă de 94 de ani, din municipiul Târgu Jiu, infectat cu SARS-CoV-2, a fost externat, aseară, din spital într-o stare deplorabilă. Familia susține că atunci când a fost internat, în urmă cu două săptămâni, pacientul era într-o stare generală bună. În plus, acesta a venit din spital cu vânătăi la cap și la ochi.

    Familia a fost șocată de starea bătrânului, care a fost adus acasă cu o ambulanță SMURD. Bătrânul nu se poate deplasa pe picioarele sale, nu este lucid, prezintă halucinații și, mai grav, echimoze la cap și la ochi de care familia nu a fost informată. Mai mult decât atât, pacientul a fost externat din spital fără să se negativeze, iar familia a refuzat externarea sa. „Am fost șocați de starea lui, în condițiile în care a fost internat cu o stare generală bună. Nu ne cunoaște, nu stă în picioare, trebuie să-i punem pampers, nu știe unde se află, nu știe cine suntem. Este confuz, crede că este tot la spital. Nu știe ce s-a întâmplat cu loviturile la cap, pentru că este incoerent“, a spus Ion Aurel, ginerele pacientului.

    În plus, susține ginerele pacientului pe biletul de externare nu scrie nimic de echimozele de la cap și ochi.

    „Când a fost internat, socrul meu era un om normal“

    Ion Aurel a relatat că bătrânului i s-a făcut rău atunci când se afla la țară, într-o comună din județul Mehedinți și a fost dus, inițial, pe data de 9 septembrie, la Spitalul Municipal Motru, unde a fost testat pozitiv la COVID-19, după care a fost transferat la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești: „Atunci când a fost internat, socrul meu era un om normal, care mergea la piață, făcea cumpărături, comunica normal și putea să aibă grijă de el împreună cu soția sa.

    A mers la spital pe picioarele lui. Era lucid. Soția lui a fost adusă și ea tot cu COVID-19 la spitalul din Târgu Cărbunești și a fost în urmă cu două zile la el la salon, iar atunci era bine, au vorbit și a recunoscut-o. Astăzi (n.r.-ieri) am fost contactați de doamna doctor Neamțu și domnul doctor Preoteasa că vor să-l externeze. Am întrebat dacă este testat și mi s-a spus că este în continuare pozitiv, iar eu m-am opus, pentru că putea să-i îmbolnăvească și pe ceilalți membri ai familiei. Ne-a spus că nu mai este contagios, iar atunci i-am propus să fie transferat la secția de geriatrie, dar mi s-a spus că nu îl primesc la spital pentru că este pozitiv. Nu ni s-a spus nimic că prezintă lovituri și echimoze“.

    Medicii recomandă păstrarea unei distanțe de doi metri, dar bătrânul trebuie îngrijit

    Ginerele mai spune că pe biletul de internare scrie că pacientul prezintă o stare generală medie și ușoară deshidratare. În schimb, pe biletul de externare din spital se recomandă păstrarea unei distanțe de doi metri, în condițiile în care el nu este deplasabil și nu poate să aibă grijă de el: „Se recomandă control cardiologic la șase luni, se recomandă respectarea măsurilor de autoprotecție, spălarea frecventă a mâinilor, purtarea măștii și zece zile la domiciliu și păstrarea unei distanțe de doi metri față de persoanele din jur. Păi cum să stăm la o distanță de doi metri, dacă el nu se poate da jos din pat și trebuie ajutat să mănânce“.

    Explicația medicului: „A căzut din pat“

    Ion Preoteasa, medicul curant al pacientului, a spus că pacientul a fost diagnosticat cu demență senilă și că a prezentat stări de agitație. Acesta explică echimozele prin faptul că pacientul a căzut de pe pat: „În cursul internării a fost foarte agitat, având de trei ori recomandare din partea medicului psihiatru pentru transfer la secția de psihiatrie. Toate acestea au fost aduse la cunoștință familiei, inclusiv că în noaptea de duminică spre luni, stând la marginea patului, în prezența colegilor de salon și a doamnei asistente, care era prezentă, a prezentat un episod lipotimic cu cădere de la marginea patului. I s-a acordat primul ajutor și nu a prezentat semne neurologice. Cu regret spun că a fost un pacient problemă atât pentru cadrele didactice, cât și pentru colegii de salon, lucru care poate fi confirmat de unul dintre pacienți“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: