Bătrâna care a cerut o folie pentru a nu-i mai ploua în casă va avea o nouă locuință

0
2203

Bătrâna din satul Gornăcelu, comuna Schela, care locuiește într-o căsuță dărăpănată prin care plouă, va avea până la Anul Nou o nouă locuință.

Anica Feraru are vârsta de 77 de ani și suferă de un handicap locomotor. Ea locuiește singură, după ce bărbatul lângă care a trăit s-a stins din viață în urmă cu mai mulți ani.

„Am primit materialele necesare și ne apucăm de treabă. Până luni vom turna temelia și într-o săptămână o să ridicăm o nouă căsuță, care va avea condiții decente. Am primit un pat nou de la un cetățean din sat. Ne vom mobiliza și vom termina casa până de Anul Nou. O ajutăm cu tot ce putem. Așteptăm și ajutorul celor care vor să ne sprijine“, a spus primarul comunei Schela, Constantin Gabriel Deteșan.

Primește un ajutor social de 130 de lei

Anica Feraru trăiește doar dintr-un ajutor social de 130 de lei lunar acordat de Primăria Schela. „I-am mai acordat un ajutor pentru încălzirea locuinței în sumă de 230 de lei. Are o nepoată care locuiește lângă ea și îi mai duce mâncare“, a precizat primarul comunei Schela.

Bătrâna nu a primit un ajutor pentru handicapul de care suferă, pentru că nu s-a ocupat să meargă la medici pentru obținerea documentelor medicale necesare. Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj au mers luni la bătrână, dar aceasta a refuzat să meargă la medic pentru a-i elibera scrisoare medicală cu privire la dizabilitatea pe care o are. „Din naștere are picioarele încrucișate. Nu a beneficiat de ajutor, pentru că nu a mers să își completeze dosarul de care are nevoie“, a mai spus Constantin Gabriel Deteșan.

Cazul a fost prezentat pe Facebook

Cazul a fost prezentat de către Elena Rebedea, care a fost impresionată de povestea bătrânei. Femeia a lansat un apel pe rețelele sociale, iar reacțiile venite din partea celor care vor să dea o mână de ajutor nu au așteptat să vină: „Este povestea unei femei greu încercată de soarta. Este Anica, consăteancă noastră din Gornăcel, Schela. Aici s-a născut, aici a crescut. Are o vârstă înaintată și un handicap la picioare, deplasându-se foarte greu. Am vorbit acum câteva zile cu ea. M-a rugat să-i aduc niște folie să pună pe acoperișul cămăruței unde locuiește. Acoperișul este foarte deteriorat și plouă înăuntru. Folia nu este rezistentă la interperii. Aș dori acum de sărbători să facem un efort, să-i aducem o mică bucurie acestei femei. Poate ne ajută Primăria să-i acoperim cămăruța cu ceva mai rezistent. Mă înclin în fața tuturor care vor fi sensibili la acest apel“, este mesajul postat pe Facebook de Elena Rebedea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here