Acasa / Headlines / „Biblioteca vie“, la Penitenciarul Târgu Jiu

„Biblioteca vie“, la Penitenciarul Târgu Jiu

Proiectul „Biblioteca vie“ s-a desfășurat, ieri, la sediul Universității „Constantin Brâncuși“. „A fost o activitate inedită unde cărţile sunt oameni cu care cititorii pot interacţiona.

Rolul cărților a fost îndeplinit de cadre ale Penitenciarului Târgu Jiu care își desfașoară activitatea în domeniul educației, asistenței psihosociale și al siguranței deținerii și de două persoane care execută pedepse privative de libertate, iar cititori au fost studenți și profesori de la Facultatea de Drept. Biblioteca vie a funcționat întocmai ca o bibliotecă oarecare, doar că, în acest caz, cărțile au fost însuflețite și și-au spus singure povestea.

Abuzuri sexuale confirmate de Penitenciarul Târgu-Jiu

Scopul activității îl reprezintă diminuarea stereotipurilor referitoare la mediul carceral, personalul de penitenciare și deținuți, promovarea în cadrul comunității locale a rolului instituțiilor penitenciare și a eforturilor de reintegrare socială a deținuților“, a precizat Ion Popescu, director al Penitenciarului Târgu Jiu.

Trei deținuți, față în față cu studenții

Activitatea Biblioteca vie, a fost coordonată de comisarul de penitenciare Raluca Dobrițan, psiholog în cadrul unității de detenție. Tot la această ieri a avut loc o întâlnire între studenți ai Facultății de Drept și un grup format din trei deținuți, activitatea derulându-se sub îndrumarea prof. univ. dr. Georgiana Simionescu și a comisarului șef de penitenciare Lupulescu Minodora. „Activitatea s-a desfășurat în Amfiteatrul „Teofil Pop” al Universității ”Constantin Brâncuși”. Scopul activității l-a reprezentat dezbaterea cu studenții a cazuisticii penale și prezentarea unor aspecte practice privind executarea pedepselor privative de libertate.  De asemenea, prin activitățile derulate în exteriorul penitenciarului, se urmărește exersarea de către persoanele deţinute a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală precum şi conștientizarea de către societatea civilă a faptului că persoanele aflate în detenţie sunt parte componentă activă a societăţii“, se arată într-un comunicat de presă al Penitenciarului Târgu Jiu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*