Candidatură surpriză la PSD!

0
1092

S-a încheiat perioada de depunere a scrisorilor de intenție pentru social-democrații care își doreau să se regăsească pe lista pentru alegerile parlamentare. Printre noile nume apăre și cel al fostului candidat la Primăria Târgu Jiu, Ciprian Florescu.

Se cunoaște deja numele celor care doresc să fie parlamentari din partea PSD. În cel mult câteva zile social-democrații vor anunța și pozițile ocupate de fiecare membru în parte. “Sunt mai mulți colegi care și-au înaintat scrisorile de intenție pentru a candida pe una dintre liste. Aș putea să dau câteva nume, începând cu domnul Ciprian Florescu, Florin Cârciumaru, Andrei Maioreanu, Claudiu Manta, Scarlat Iriza, încă nu se știe dacă va fi depusă o scrisoare de intenție din partea domnului Cristinel Rujan. Eu cred că vor mai fi pe listă și doamna Elvira Șarapatin, doamna Anca Bordușanu, și domnul Mihai Gherghe am înțeles că și-a depus intenția de a candida. Iată câteva nume care se vor regăsi pe una din pozițiile din listele pentru Parlamentul României. Nu știm niciunul care va fi până la urmă ordinea. Aceasta va fi stabilită în urma unor discuții și în urma unor criterii de departajare, atât de către organizația județeană, cât și de conducerea centrală a partidului”,a transmis președintele executiv al PSD Târgu Jiu, Aurel Popescu.

Opinie personală

Cât despre zvonurile lansate cum că senatorul Florin Cârciumaru nu se va mai regăsi pe listele partidului, Aurel Popescu susține că sunt zvonuri fără conținut. “Sunt speculații apărute în spațiul public în ceea ce privește eliminarea de pe liste a domnului senator Florin Cârciumaru. Așa cum am spus, nimeni nu știe care va fi ordinea pe listă. În ceea ce mă privește, pot spune foarte clar că domnul Florin Cârciumaru are în CV-ul său atât o activitate administrativă, cât și o activitate politică de invidiat. Știm cu toții că 17 ani de zile a fost primarul municipiului Târgu Jiu, un primar foarte bun, care a făcut multe lucruri bune pentru Târgu Jiu. Înainte de a fi primar a fost consilier județean. Partea administrativă este una foarte generoasă pentru domnul Florin Cârciumaru. În cei 4 ani ca senator, a fost președintele Comisiei de administrație publică, o comisie destul de grea, de unde au plecat suficient de multe proiecte legislative care au stat la baza legilor date în Parlamentul României. Mai mult de atât nu pot spune. Cred că doar domnul Mihai Weber sau domnul președinte Ciolacu ar putea spune vizavi de domnul Cârciumaru dacă va fi sau nu pe o poziție eligibilă de pe listă”, a mai declarat Popescu.

Planuri de viitor

În ceea ce privește poziția sa, viceprimarul, încă în funcție, susține că nu se va regăsi pe lista pentru un post în Parlamentul României. “Voi depune jurământul, pentru că am fost ales de către cetățenii municipiului Târgu Jiu să îi reprezint în Consiliul Local. Cu siguranță voi purta discuții cu colegii din Consiliul Local și vom face tot posibilul să etapizăm anumite proiecte pe care noi le-am prevăzut în programul prezentat cetățenilor municipiului Târgu Jiu pentru următorii 4 ani. Este firesc să întocmim proiecte pe baza programului pe care l-am avut. Pentru perioada imediat următoare, în niciun caz nu am să candidez la alegerile parlamentare. Am făcut o glumă la un moment dat, că e posibil să îmi depun dosarul pentru un post pe lista de la Camera Deputaților, dar nu. Am făcut o analiză mai pertinentă, mai serioasă, am purtat discuții și cu conducerea organizației județene, iar organizația municipală are nevoie în continuare de Aurel Popescu. Acest lucru a fost confirmat și de domnul președinte Cristi Rujan, cel care este împuternicit să conducă organizația municipală”, a transmis Aurel Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here