Canotoarea gorjeană Denisa Tâlvescu a câștigat un nou titlu european

0
300

Canotoarea Denisa Tâlvescu, din Târgu Jiu, a câștigat duminică titlul european la proba de 8+1. Denisa Tâlvescu este una dintre cele mai bune canotoare din România. Din echipajul României au făcut parte următoarele sportive: Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea.

România a obținut patru medalii de aur, una de argint și una de bronz la Campionatul European de canotaj.

A câștigat nenumărate medalii

Denisa Tâlvescu are un palmares spectaculos. Ea este multiplă campioană europeană la junioare și senioare și campioană mondială.

Denisa spunea în urmă cu ceva timp că nu sunt condiții optime de pregătire:  „Am avea nevoie de o pistă omologată pe care să ne antrenăm, pentru că Lacul Snagov este populat de şalupele şi yacht-urile oamenilor cu influenţă ai acestei ţări, care au case pe malul lacului. Ies mai ales vara la plimbare pe lac. Noi nu suntem respectaţi. Nu este vorba doar de noi, care suntem în jur de 70 de canotori care ne antrenăm pe Lacul Snagov. Pe lângă noi, mai sunt caiacişti şi canoişti, alt sport de tradiţie în România.

Nu ar fi problema că trec şi fac valuri, dar în timpul antrenamentelor articulaţiile sunt foarte bine încălzite sau poate nu eşti încălzit suficient, iar un val vine şi te destabilizează. Atunci, oricine are un reflex de a ţine barca în echilibru pentru a nu se răsturna şi îţi nenoroceşti articulaţiile. Asta este marea noastră problemă. Nu este problema că îţi face un val şi mai pierdem ritmul, dar cel mai mare pericol este că ne omoară articulaţiile“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here