„Cazul Tudor Vladimirescu“ va fi prezentat la Televiziunea Națională de 1 Decembrie

0
210

TVR va prezenta spectacolul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu chiar de Ziua Națională a României. Evenimentul a fost filmat de Televiziunea Publică timp de mai multe zile.

„Spectacolul va fi prezentat de Televiziunea Publică de Ziua Națională a României, pe data de 1 Decembrie.

Ne gândim, dacă vremea va permite, să organizăm un eveniment în aer liber, de a urmări spectacolul pe un ecran de mari dimensiuni“, a precizat Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al teatrului din Târgu Jiu.

Spectacolul prezintă viaţa şi revoluţia lui Tudor Vladimirescu, în anul bicentenar, în care se marchează două secole de la revoluţia lui Tudor şi de la moartea revoluţionarului, care s-a născut în judeţul Gorj, în localitatea Vladimir.

Spectacolul este o operă rock, muzica fiind compusă special de trupa Bucium, pe versurile poetului Lucian Vasilescu, iar melodiile sunt interpretate de actori.

Spectacolul ar putea fi prezentat publicului bucureștean

Piesa „Cazul Tudor Vladimirescu“ ar putea fi prezentat publicului din București într-un loc plin de semnificații istorice, Palatul Mogoșoaia, unde Tudor Vladimirescu și pandurii şi-au stabilit tabăra în timpul revoluției din 1821.

„Suntem în discuții pe ultima sută de metri pentru a participa cu spectacolul «Cazul Tudor Vladimirescu» la București, la Palatul Mogoșoaia, pentru că acolo ne dorim să prezentăm acest proiect cultural. În acest moment, nu avem puse la punct toate detaliile și așteptăm răspunsuri din partea Ministerului Culturii. Este important să ne încadrăm și cu timpul pentru că este un spectacol care se joacă în aer liber și condițiile meteorologice trebuie să ne permite să îl jucăm. Dacă se va amâna, este posibil să nu îl mai putem prezenta pentru că nu ne mai permit condițiile meteorologice“.

De asemenea, în ultima lună a acestui an este programată lansarea albumului muzical al spectacolului „Cazul Tudor Vladimirescu“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here