26 C
Târgu Jiu
marți, iulie 7, 2020
Acasă Headlines Ce mesaj a transmis fata cu autism, care a fost infectată cu...

Ce mesaj a transmis fata cu autism, care a fost infectată cu coronavirus, la sfârșitul clasei a VIII-a

Elena Popescu, în vârstă de 14 ani, din comuna Văgiulești, care suferă de autism, a transmis un mesaj emoționant la încheierea ciclului gimnazial.

Aceasta a fost internată în urmă cu aproximativ o lună, alături de bunicul său, în Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești, după ce a depistată cu COVID-19.

„După un semestru de griji și chin, am terminat ciclul învățământului gimnazial, fără a putea să ne luăm la revedere, fără a ne îmbrățișa nici noi colegii, nici pe profesorii care ne au fost părinți, educatori și prieteni timp de patru ani. Virusul ăsta păcătos, pe lângă multe impedimente, ne-a răcit sufletele de copii, ne a muțit glasurile de clopoței și ne a distanțat și la propriu și la figurat. Am dat primul meu examen important, distanțat de colegii mei, distanțat de profesorii mei și asistată de doi asistenți necunoscuți. M-am simțit stingheră, dar a fost totuși bine. Chiar dacă eram cu colegii mei, tot atât aș fi făcut la Evaluare. Dar eram cu ei!! Dragi colegi, vă mulțumesc pentru faptul că m-ați adoptat, mi-ați fost prieteni și m-ați înțeles! Chiar și Pavel cu Popescu! Heeei! Directoareo! Să rămâi același suflet iubitor și la fel de exigentă! Mie nu mi-a fost frică niciodată de tine! Te-am iubit! Mă amuza când îi certai pe colegi! Pentru grija purtată, mulțumesc! Diriginte…! Vei rămâne pentru mine «robotul» cel mai reușit! Cu suflet de super om! Mulțumesc!

Mulțumesc tuturor profesorilor pentru tot! Mai ales ție, profei de română! M-ai ajutat cel mai mult. Iar tu Andreea…! Mi-ai fost șefă de clasă, mi-ai fost colegă de bancă, mi-ai fost prietenă, mi-ai fost ca o soră! Iartă-mă că te-am «căpiat» cu poneii și unicornii mei. Și ei îmi sunt prieteni! Și scuze că atunci când am venit de la spital am vrut sa te îmbrățișez. Dar am uitat! Din cauza distanțării… sau a unicornilor!!?? Nu-i nimic! Știu că tu mă înțelegi, așa cum m-ai înțeles patru ani. Îți mulțumesc și te iubesc!

Drumurile noastre se despart, dar în amintirea mea, veți rămâne toți așa cum sunteți acum și poate voi reuși să vă îmbrățișez pe fiecare în viitor“, le-a transmis Elena colegilor și profesorilor.

Pasionată de pictură

Elena este trăiește alături de bunicul ei, Teodor Popescu, în vârstă de 60 de ani, mama fiind plecată să muncească în străinătate. Teodor a jucat hora în curtea Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești de fericire că s-a externat. Acesta a fost diagnosticat cu COVID-19. Nepoata a fost asimptomatică.

Elena este pasionată de pictură şi chiar a avut o expoziţie în Motru Mama sa i-a făcut o pagină specială pe Facebook, unde cei interesaţi îi pot achiziţiona lucrările, iar banii sunt folosiţi pentru terapia pe care Elena o urmează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

BREAKING NEWS! Cristinel Rujan a demisionat din funcția de prefect

Cristinel Rujan, prefectul județului Gorj, a anunțat în direct la Radio Impact, în emisiunea ”Gorjul la Raport”, că demisionază din funcție ca urmare a...

Femeie de etnie romă diagnosticată cu COVID-19, decedată în spitalul din Târgu Cărbunești

O femeie de etnie romă din cartierul Obreja, din municipiul Târgu Jiu, diagnosticată cu COVID-19, a decedat, luni seara, în Spitalul de Urgență Târgu...

Vezi în ce partid s-a în scris Adrian Tudor!

Fostul viceprimar PSD Adrian Tudor nu renunță la politică. Alesul s-a înscris în Partidul Verde al cărui lider este actorul Florin Călinescu. Tudor va...

Spitalele din Gorj sunt pline cu pacienți cu COVID-19. În spitalul din Târgu Jiu nu mai este niciun pat liber

În cele două spitale din Gorj în care sunt tratați pacienți infectați cu noul coronavirus numărul celor care sunt internați a ajuns la cel...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini