7.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 31, 2020
Acasă Economic CE Oltenia, profit brut de 188,98 mil lei la șase luni, de...

CE Oltenia, profit brut de 188,98 mil lei la șase luni, de cinci ori mai mare decât anul trecut

Societatea Complexul Energetic Oltenia, al doilea producător de energie electrică al țării, a făcut publice datele de bilanț pentru primul semestru, care nu sunt influențate de provizionele cu achiziția de certificate. De asemenea compania precizează că nu are datorii la buget.

“La 30 iunie 2019, societatea a înregistrat un profit brut de 188,98 mil lei și o cifră de afaceri de 1.510,6 mil lei, față de 35,12 mil lei profit brut și 1.414,4 mil lei cifra de afaceri la 30 iunie 2018. De asemenea, EBITDA la 30 iunie 2019 este de 614 mil lei, față de 437 mil lei la 30 iunie 2018.
“Precizăm că, la data de 30 iunie 2019, societatea nu înregistrează datorii restante fata de bugetul consolidat al statului sau față de instituțiile bancare”, se arată într-un comunicat CEO.

“Pentru termenele de raportare 30 iunie 2018 și 30 iunie 2019, rezultatele înregistrate nu sunt influențate de provizioanele pentru certificatele de emisii de gaze cu efect de sera, întrucât societatea are obligația să constituie provizioane pentru cantitatea de certificate de CO2 neachiziționată în cursul anului, la închiderea exercitiului financiar al fiecarui an, la prețul de achizitie valabil la data de 31 decembrie, conform Reglementărilor contabile conforme cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară – IFRS, aprobate prin Ordinul Ministerului Finanțelor Publice nr.2844/2016, cu aplicabilitate de la 01 ianuarie 2018, precum și în conformitate cu Politica contabilă adoptata la nivelul societății”, precizează societatea.

“Rezultatul pozitiv obținut din activitatea de exploatare indică stabilitatea în modul operațional de funcționare al CE Oltenia, iar evaluarea situațiilor financiare de către instituțiile abilitate să încadreze companiile în categorii de performanțe financiare constituie un element esențial în aprecierea eficienței și eficacității activității operatorului economic.

Există, însă, factori externi care afectează valoarea rezultatului financiar, în principal cursul valutar și piața certificatelor de CO2, a căror evoluție nu poate fi reglementată de niciun producator de energie”, se mai arată în comunicatul CEO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Video: A „încins“ hora în curtea spitalului de fericire că s-a vindecat de coronavirus

https://youtu.be/UIBEWCJ86Bk   Un pacient, în vârstă de 60 de ani, jucat hora în curtea Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești, de fericire că a fost externat și...

Bombă pe piața imobiliară din Gorj: sediul BCR a fost cumpărat de un cunoscut om de afaceri gorjean

Unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din județul Gorj a dat lovitura pe piața imobiliară. Ilie Ilinca a achiziționat recent sediul BCR...

Tragedie pentru o familie din Bumbești Jiu. O asistentă medicală și bebelușul ei au murit în spitalul din Craiova

Tragedie fără margini într-o familie din Bumbești Jiu. O asistentă medicală a de la Secția Chirurgie a Spitalului Orășenesc Bumbești Jiu a murit la...

Angajată a DGASPC Gorj, confirmată cu COVID-19

O angajată a Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Tg-Jiu a fost confirmată cu noul coronavirus. 21 de angajați ai complexului au...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini