Ciobanul care a fost declarat decedat și îngropat, se luptă acum să demonstreze că trăiește

0
429

Un cioban gorjean se zbate de doi ani de zile să le demonstreze autorităților că trăiește, deși există un certificat de deces eliberat pe numele lui. Vasile Neprea, în vârstă de 59 de ani, a fost declarat decedat, în anul 2018, și chiar înmormântat în cimitirul din satul său natal.

Acesta muncea la o stână din apropierea localităţi Petrila, din Valea Jiului, din judeţul Hunedoara, care ar aparţine, conform spuselor gorjeanului, chiar primarului oraşului. A avut un conflict cu proprietarul stânii şi a plecat pe jos. A lăsat telefonul mobil la stână, astfel că nu a mai putut să îşi contacteze luni bune familia aflată în comuna gorjeană Bolboşi, care, ulterior, l-a dat dispărut. După un timp, într-o fântână din apropiere de Petroşani a fost găsit un cadavru, iar autorităţile au luat în considerare că ar putea să fie chiar gorjeanul dispărut. „Mama mea de 83 de ani şi fratele au fost chemaţi la morgă pentru a recunoaşte cadavrul. Nebunul de frate-miu a dat declaraţie că sunt eu, aşa că s-a eliberat certificat de deces. Cred că era bucuros că am murit. Am înţeles că era în putrefacţie“, a relatat  Vasile Neprea.

Cadavrul a fost luat şi îngropat de familie, în cimitirul din satul Valea. Nu am  fost înmormântat cu slujbă religioasă, pentru că anchetatorii au ajuns la concluzia că s-a sinucis. Cu toate acestea, familia i-a organizat pomană şi, apoi, o anumită perioadă, conform obiceiului, au dat de pomană pentru el.

Primarul i-a spus că i-a trimis chiar și o coroană la înmormântare

Prin toamna anului 2018, bărbatul a reuşit să îşi procure un telefon mobil şi a sunat la Primăria Petrila, iar primarul i-a transmis că este decedat. „Mi-a spus că eu sunt decedat şi chiar mi-au trimis coroane la înmormântare. Eu am început să râd când am auzit. Primarul a sunat-o pe sora mea, care este în Bucureşti. Nu-i venea să creadă. Am sunat, pe urmă, familia. Mama a început să plângă de bucurie. Nu-i venea să creadă. Acum a rămas paguba. Nu ştiu cine o să plătească pentru cheltuielile de înmormântare“, a spus ciobanul „înviat“ din morți.

Poliţiştii au deschis o nouă anchetă

Poliţia din Petroşani a deschis o anchetă pentru a stabili cine este mortul care a fost îngropat în locul ciobanului gorjean. Astfel, au mers în cimitirul din satul Valea din Bolboși și au dezgropat mormântul: „Am fost chemat la poliţia din Petroşani. Am fost cu patronul de aici. Subcomisarul Iacob mi-a luat toate declaraţiile şi amprente. Am auzit că au fost poliţiştii în cimitir şi au luat oasele din groapă. Nu ştiu ale cui sunt, că ale mele nu sunt. Nu ştiu de ce nu s-a făcut un test ADN“.

Ciobanul a rămas fără niciun bun, după ce a fost declarat mort. „Primarul mi-a spus că nu mai am nimic pentru că sunt decedat“, a spus Vasile Neprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here