spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesCiurel, întrebat de ANAF despre contractul Şova

    Ciurel, întrebat de ANAF despre contractul Şova

    Fostul director al Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel a fost supus şi el controlului derulat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală(ANAF), la complexurile energetice, verificare, care a vizat printre altele şi legalitatea contractelor de asistenţă juridică, încheiate cu Casa de Avocatură „Şova şi Asociaţii”. Laurenţiu Ciurel a precizat că, în perioada în care s-au semnat contractele cu Casa de Avocatură, el ocupa funcţia de director general. Completarea chestionarului de 24 de întrebări l-a distrat mult pe fostul director general, cu atât mai mult cu cât erau adresate întrebări care nu aveau nici o legătură cu activitatea ANAF.

    Pe lângă directorul general al CE Turceni, Octavian Graure sau directorul Resurse Umane din aceeaşi unitate Corneliu Gârjoabă şi pe numele lui Ciurel a fost lăsat la sediul CE Rovinari un chestionar de către reperezentanţii ANAF. Pus în faţa faptului împlinit, fostul director general a fost nevoit să răspundă la un set de întrebări, expuse pe două pagini. „Era întrebarea şi trei rânduri pentru redactarea răspunsului şi au fost 24 de întrebări. Mă întrebau printre altele dacă „am avut strategie pe termen mediu şi lung, de ce nu am făcut o strategie energetică, de ce avem cenzori?”, a mai precizat fostul director general. De altfel, Ciurel a declarat că „întrebările adresate în proporţie de 70% aveau legătură cu contractele Şova, dar erau şi întrebări care nu ţineau de activitatea ANAF. La o întrebare era ceva de genul „de ce cheltuielile social culturale sunt mai mici decât procentul de 2% prevăzut în buget”.

    Ciurel: „Casa Nemoianu, tarife de cinci ori mai mari decât Şova”

    În luna mai, reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, împreună cu finanţiştii gorjeni, au verificat activitatea juriştilor şi contractele de asistenţă juridică. Potrivit unor surse interne, ţinta acestui control a fost contractul încheiat cu Casa de Avocatură „Şova şi Asociaţii”, încheiat în perioada 2007-2009.Trei persoane desemnate de ANAF s-au aflat la CE Turceni, ca să verifice activitatea juridică şi financiară a complexului. Surse interne din termocentrală au susţinut că s-a urmărit derularea contractului „Şova”. Acest contract a fost subiect de presă zile la rând şi s-a spus că a fost un contract păgubos. Analizând sumele cerute pe ora de asistenţă juridică, lucrurile nu mai par la fel de păguboase. Astfel, Casa Şova încasa 156 de lei pe oră iar prin contractul încheiat cu Casa Nemoianu, se primea 706 lei fără TVA, pe fiecare oră de asistenţă juridică. Mai există şi un contract încheiat cu Casa de Avocatură Gherghina, pentru care se plătea 700 de lei fără TVA pe oră. Casa Nemoianu a încasat de la Complexurile Energetice Turceni, Rovinari şi Craiova, dar şi de la Nuclearelectrica, peste o sută de mii de lei numai în decembrie 2010. De departe, recordul îl deţine Compania Nuclearelectrica unde s-au facturat peste 67 de mii de lei la data de 10 noiembrie 2010, pentru perioada de asistenţă juridică, desfăşurată între 25 august şi 15 octombrie 2010, pentru „consultanţă privind înfiinţarea Companiei Electra. Este doar un exemplu de cum „s-au dus pe Apa Sâmbetei” sume importante pentru un obiectiv nerealizat. În aceeaşi perioadă, complexurile şi SNLO au primit facturi, pe aceeaşi perioadă şi acelaşi scop, dar în valoare mai mică de până la zece mii de lei.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: