5.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 6, 2021
Acasă Headlines Clement Mocanu acuză anchetatorii pentru autodenunţ

Clement Mocanu acuză anchetatorii pentru autodenunţ

Controversatul om de afaceri Clement Mocanu pozează în victima sistemului în dosarul „Drumurile”. Astfel, Nicolae Mischie a stat cinci zile în arestul poliţiei ca urmare a unui autodenunţ al afaceristului Mocanu, la care a revenit la sfârşitul anului trecut. În declaraţia de martor dată în faţa instanţei Tribunalului Hunedoara, Mocanu dă vina pe anchetatori pentru denunţul făcut în 2005. Mai mult decât atât, afaceristul spune că dosarul a fost instrumentat politic.

În data de 25 octombrie 2010, afaceristul Clement Mocanu declara magistraţilor că denunţul nu l-ar fi făcut din proprie iniţiativă: „Fac precizarea că denunţul aflat la fila 27 din dosarul de urmărire penală-volumul I, a fost făcut nu la iniţiativa mea ci pentru că aşa mi s-a cerut de către anchetatori, care mi-au spus că PNA se mişcă mai greu şi vor acţiona ei în acest dosar”. Mai mult decât atât, controversatul om de afaceri încearcă să-şi spele păcatele aruncând totul pe seama „intereselor”: „Totodată arăt că au existat o serie de interese din sfera politică şi administrativă în ceea ce priveşte persoana inculpatului Mischie Nicolae”, se mai arată în declaraţia de martor.

Pagubă în jgheaburi şi burlane

Afaceristul româno-american nu s-a mai considerat atât de prejudiciat şi nici nu a mai găsit vinovaţi pe cei pe care i-a trimis prin arestul poliţiei ca urmare a unui autodenunţ la care a revenit. „Din punctul meu de vedere Consiliul Judeţean nu a fost prejudiciat în niciun mod ci eu am fost cel prejudiciat ca urmare a faptului că nu mi s-au plătit în întregime lucrările efectuate. Suma de peste 200 de milioane de lei vechi pe care trebuia să-i mai primesc de la Consiliul Judeţean viza doar lucrările de execuţie doar de la casa Barbu Gănescu şi se referă la subsolul clădirii, jgheaburi, burlane, finisaje exterioare”, spune Mocanu în declaraţie. În finalul declaraţiei, Clement Mocanu nu a mai fost la fel de convins ca în urmă cu cinci ani, că Mischie a l-ar fi obligat să „greşească”: „Consider că inculpatul Mischie Nicolae şi ceilalţi conducători din Consiliul Judeţean au decis să se folosească materiale mai de bună calitate tocmai pentru că îşi doreau ca această casă să arate foarte bine”, mai precizează Mocanu.

S-a răzgândit

Mocanu nu a mai recunoscut nici acuzaţiile din denunţ cu privire la şpăgile „necesare” pentru atribuirea unor contracte: „Nu a existat o condiţionalitate între atribuirea contractului de executare de lucrări firme mele şi executarea unor lucrări în acelaşi timp la casa din Godineşti şi la apartamentul din Bucureşti. Această condiţionalitate nu a existat de la bun început”, a spus Mocanu în faţa magistraţilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Judeţean Gorj, Cristina Ciobanu, „domnul Mocanu poate folosi căile legale dacă se consideră nedreptăţit. Nu comentăm declaraţia de martor a domnului Mocanu”.

Afacerist controversat

Numele lui Clement Mocanu a apărut frecvent în diverse afaceri dubioase anchetate chiar de către reprezentanţii unor ministere. Astfel, numele lui Mocanu apare alături de cel al lui Mihai Nicolaiciuc, fost director general al CFR. Potrivit unui material prezentat de Radio Omega în ianuarie 2009 „un raport al Corpului de Control al Ministerului Transporturilor arată că afaceristul gorjean, care a fost implicat în diferite scandaluri la nivelul Gorjului, a avut parte de clemenţă maximă, din partea fostei conduceri a CFR. Fostul director general Mihai Nicolaiciuc, dat în urmărire generală şi căutat pentru alte prejudicii create companiei de căi ferate, a fost de acord atunci, când era în funcţie, ca metrul patrat de teren din Gara de Nord să îi fie închiriat lui Mocanu, cu doar 10 dolari pe lună. Inspectorii de la Corpul de Control susţin însă, că preţul pieţei, în Gara de Nord, este de 600 de euro, pentru fiecare metru patrat închiriat lunar”. „Acest fapt a fost posibil urmare a abuzurilor conducerilor companiei şi regionalei de la vremea respectivă, clauzelor dezavantajoase căii ferate şi a salariaţilor cu responsabilităţi privind încheierea şi derularea contractului”, se arată în raportul cu pricina. Mocanu nu a renunţat la afaceri şi aşteaptă avizele pentru a-şi construi o pensiune în comuna Runcu.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente