Conducerea CEO intenționează să angajeze o casă de avocatură în procesul cu foștii directori

0
362

Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) ia în calcul varianta să angajeze o casă de avocatură în procesul cu mai mulți foști directori care sunt acuzați că au prejudiciat unitatea prin faptul că nu au cumpărat certificate de dioxid de carbon la un preț redus. Daniel Burlan, managerul CEO, spune că acțiunea de răspundere materială în instanța de judecată era o obligație menționată în raportul Corpului de control al Ministrului Energiei către Consiliul de Supraveghere. „S-a făcut această acțiune pentru a nu avea probleme, deoarece ar fi putut fi trași la răspundere cei din Consiliul de Supraveghere. Încp nu s-a ales modalitatea de apărare în instanța de judecată. Există posibilitatea angajării chiar a unei firme de avocatură, având în vedere că este o măsură lăsată Consiliului de Supraveghere.

Ce directori au fost acționați în instanța de judecată

Cei care au fost dați în judecată de CEO sunt foşti membri în Directorat şi foşti membri din Consiliu de Supraveghere: Laurenţiu Ciurel, Daniel Antonie, Adriana Popescu , Cornel Bobâlcă, Valentin Cudric, Dan Codescu, Florin Marin, Robert Ghelasi, Cătălin Nichifor şi Cristina Micu. Hotărârea prin care au fost chemați în instanța de judecată a fost adoptată de Consiliul de Supraveghere în urmă cu aproximativ o săptămână.

Raport al Corpului de Control al Ministrului Energiei a fost întocmit în septembrie 2018. Prejudiciul stabilit se ridică la peste 40 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here