Conducerea IŞJ Gorj, acuzată că a numit politic directorii de şcoli

0
16

Conducerea Inspectoratului Şcolar (IŞJ) Gorj a numit directorii de şcoli pe criterii politice, acuză Ion Işfan, fost inspector şcolar general adjunct. Inspectorul general Iustin Paralescu neagă faptul că numirile s-au făcut în funcţie de culoarea politică a directorilor.

Discuţii aprinse pe tema numirii directorilor de şcoli între Ion Işfan, fost inspector şcolar general adjunct, şi Iustin Paralescu, generalul învăţământului gorjean. În cadrul unei emisiuni difuzate de Radio Omega, Ion Işfan a acuzat conducerea Inspectoratului Şcolar Gorj că şi în acest an a numit directori de şcoli pe criterii politice, încâlcând legea. „În momentul de faţă, directorii de şcoli sunt numiţi pe criterii politice, nu pe lege, nu se poate aşa ceva. Nu vom avea aşa rezultate bune la învăţământ niciodată. După sesiunea din vară a bacalaureatului mă aşteptam să se facă o analiză serioasă de către ministrul Educaţiei şi a inspectorului general şi să ni se spună cauzele, dar şi soluţiile. Ne putem trezi anul viitor cu aceleaşi rezultate. La primăvară vom da gradaţii de merit directorilor care au manageriat licee unde n-a luat nimeni bacul”, a declarat social-democratul Ion Işfan. Acesta susţine că potrivit legii, în cazul unui post vacant de director se promovează directorul adjunct până la organizarea unui concurs sau funcţia de director poate fi ocupată de un membru din Consiliului de Administraţiei al şcolii respective. Numai că, la Gorj conducerea PDL a IŞJ a numit începând cu 1 septembrie 21 de directori de şcoli pe criterii portocalii.

Paralescu n-are ce să respecte

Inspectorul şcolar general Iustin Paralescu l-a contrazis la Radio Omega pe fostul inspector Ion Işfan. Paralescu a declarat că ar respecta legea privind alegerea directorilor, doar că normele de aplicare ale acesteia, încă, nu au apărut. „Legea a intrat în vigoare în februarie dar tot în lege spune că până la apariţia normelor de aplicare se aplică nişte măsuri tranzitorii. Deocamdată, întrucât nu a apărut metodologia de concurs, numirea directorilor se face prin detaşare în interesul învăţământului de către Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar. Este o numire provizorie”, a precizat inspectorul şcolar general. Iustin Paralescu a recunoscut că 2011-2012 este ultimul an şcolar în care directorii vor mai fi numiţi prin delegaţie şi nu prin concurs. Inspectorul general a negat că numirile s-au făcut în funcţie de culoarea politică a directorilor şi nu de pregătirea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here