Acasa / Headlines / Copiii, polițiști pentru o zi. Câinele Max a captat întreaga atenție a micuților

Copiii, polițiști pentru o zi. Câinele Max a captat întreaga atenție a micuților

Având în vedere Planul de măsuri „VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ”, poliţişti din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Gorj au desfășurat activităţi orientate spre asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în locurile unde elevii își petrec timpul liber, pe perioada vacanţei de vară.

Ieri , polițiștii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţi, în colaborare cu cei din cadrul Serviciului  Criminalistic şi Serviciului Rutier au desfăşurat o activitate informativ-preventivă cu copii  participanţi la activitățile organizate de Biblioteca Județeană ”Christian Tell”, în Parcul Central din municipiul Târgu Jiu, în cadrul proiectului Biblioteca din Parc.

Polițiștii de prevenire le-au adresat celor mici întrebări, referitoare la modul în care trebuie să procedeze în diferite situații, folosind jocul, ”Roata Prevenirii Criminalității”.

Copiii au fost încântați de provocările jocului și au manifestat un real interes în identificarea răspunsurilor corecte, îmbunătățindu-și astfel, bagajul de cunoștințe generale.

Poliţiştii criminalişti le-au prezentat copiilor o trusă criminalistică folosită în activităţile de cercetare la faţa locului şi au efectuat  o demonstraţie practică de ridicare a urmelor papilare, împărtăşindu-le celor mici din tainele muncii de cercetare şi investigare a infracţiunilor.

În continuare copii au participat individual la activitatea de amprentare pe coli de hârtie ce au fost „personalizate” prin aplicarea propriilor amprentelor papilare, iar  la finalul activităţilor au luat cu ei aceste „probe” cu care „vor face dovada” participării la această activitate.

De asemenea, elevii prezenți în parc au cunoscut un prieten nou, pe câinele Max, din dotarea Serviciului Criminalistic al IPJ GORJ, care le-a captat atenția, prin exercițiile demonstrative realizate, fiind răsplătit cu aplauze și mângâieri.

Celor aproximativ 60 copii şi părinţilor acestora le-a fost prezentată şi o   autospecială de poliție rutieră, ce a constituit un punct de atracție pentru persoanele prezente, acestea  fiind interesate de modul în carte este utilizată și funcționează aparatura din dotarea autoturismului.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*