Acasa / Headlines / Copiii familiei Bucur au început o nouă viață. S-au integrat și vor merge la școală

Copiii familiei Bucur au început o nouă viață. S-au integrat și vor merge la școală

Copiii familiei Bucur din Văgiulești, care au fost luați în grija statului, încep să se adapteze la noua viață. Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și protecția Copilului (DGASPC) Gorj spun că aceștia vor fi înscriși la școală: „S-au făcut demersuri ca toți minorii să fie transferați la noile instituții de învățământ din apropierea actualelor domicilii, respectiv demersuri pentru ca unul dintre ei să poată relua cursurile școlare abandonate“, a spus Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Beneficiază de consiliere psihologică

Minorii au fost externați din spital la sfârșitul săptămânii trecute. Ei s-au integrat în familiile asistenților maternali profesioniști și beneficiază de consiliere psihologică. „Toți cei șapte minori s-au integrat, simțindu-se bine alături de persoanele la care au dispuse măsurile de protecție, asigurându-li-se în continuare consiliere psihologică și suport emoțional“, a mai precizat Minodora Sucea.

DGASPC Gorj va cere instanței de judecată plasamentul definitiv

DGASPC Gorj va solicita instanței de judecată înlocuirea măsurii plasamentului în regim de urgență cu cel al plasamentului definitiv. „În ceea ce privește clarificarea situației juridice a minorilor, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a solicitat instanței de judecată înlocuirea măsurilor de plasament în regim de urgență cu plasament la aceiași asistenți maternali profesioniști sau, după caz, serviciu social rezidențial“, se arată într-un comunicat al DGASPC Gorj.

Violată de propriul tată

Cei șapte minori trăiau alături de tatăl său, infirm de un picior, din cauza unei afecțiuni, într-o casă din comuna Văgiulești în condiții înfiorătoare: cele două camere erau mizerabile, iar paturile era slinoase. Aceștia nu aveau nici măcar un WC în curte pentru a-și face necesitățile. În plus, copiii erau foarte murdari, pentru că nu se mai spălaseră de luni de zile.

De îngrijirea celor mici se ocupa sora mai mare în vârstă de 15 ani. Fata a fost internată în spital împreună cu un frățior din cauza unei răceli puternice. Ea a mărturisit unui voluntar de la o asociație umanitară că este obligată de tatăl său să întrețină relații sexuale cu acesta. Poliția a deschis un dosar penal, iar bărbatul a fost pus sub acuzare pentru viol.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*