CSM Târgu Jiu face primele achiziții! Doi baschetbaliști străini așteptați în noua familie sportivă

0
110

CSM Târgu Jiu a fost invitat să participe în Liga Națională de Baschet Masculin în sezonul 2019-2020, după retragerea echipei CSM Târgu Mureș. Pentru  face față competiției antrenorul lotului va aduce în echipă doi jucători străini.

Vestea dată de Federația Română de Baschet nu a luat prin surprindere conducerea Clubului. „Este o mare responsabilitate. „Am luat această veste de bun augur pentru că după discuțiile cu antrenorul credem că suntem pregătiți de a evalua în acest eșalon superior. Și calculele dinainte le-am făcut tot pentru acest eșalon mai rămâne să aducem doi străini până în iarnă. Va fi mult mai greu decât în Liga a 2-a dar sper, împreună cu conducerea tehnică și cu aportul suporterilor, care sunt în număr mare la Târgu Jiu, să facem față cu brio”, a declarat conducerea CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeț.

Întărește echipa

Antrenorul este convins că echipa formată va face o figură frumoasă. Alionescu vorbește despre o recompensă morală, față de anii trecuți, când, orașul a pierdut din punct de vedere sportiv. „Am primit cu bucurie această veste, jucătorii sunt motivași este un imbold pentru noi că vom putea evolua în Liga Națională. Este o recompensă morală față de județul Gorj și municipiul Târgu Jiu pentru că anul trecut o echipă a promovat din punct de vedere sportiv dar din cauza problemelor existente nu ne-am mai putut prezenta la acel moment. Acest lucru ne obligă, să avem un alt nivel. Sunt echipe cu bugete, cu ștate vechi și trofee și echipe cu care ne-am întâlnit deja aici. Din punct de vedere sportiv eu cred că putem face față și pe mai departe ne dorim să producem un baschet frumos. Sperăm să bucurăm publicul. Pornim cu șanse egale în orice meci. Pozițiile 1 , 2 și un 5 clasic acolo vrem să dublăm, pe lotul făcut am adus pe o poziție unu clasică  un jucător de la Târgu Mureș și o poziție cinci clasică pe Andrei Gheorghe de la Dinamo Știința”, a declarat antrenorul Claudiu Alionescu.

Invitație la meci

Municipalitatea speră ca prin această competiție, numărul spectatorilor să crească la meciuri.  „Avem o echipă puternică, jucători foarte buni, experimentați, cu un nucleu de sportivi talentați de la Târgu Jiu. Sunt convins că vom avea un parcurs spectaculos în LNB, dar, ce este și mai important, iubitorii de sport din Târgu Jiu vor putea să-și susțină echipa la meciurile cu cele mai puternice formații din țară aici, în Sala Sporturilor din oraș. Le urez succes de pe acum, iar pe dumneavoastră, cetățenii municipiului Târgu Jiu, vă invit să-i încurajăm pe băieți la Sala Sporturilor, acolo unde vom avea parte de meciuri cu adevărat spectaculoase ” , a declarat primarul Marcel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here