„Cu banii ăştia îmi cumpăram două apartamente”

0
13

Un calcul simplu făcut de către jandarmul care a înapoiat diplomatul plin cu bani omului de afaceri, care i-a uitat lângă roata maşinii, suma din diplomat i-ar fi fost mai mult decât suficientă pentru a-şi cumpăra nu un apartament, ci două. Jandarmul însă nu a preferat să ţină banii pentru el, ci i-a înapoiat celui care i-a pierdut fără nici un moment de ezitare. Gestul său nu a fost trecut cu vederea de conducerea Jandarmeriei Gorj, care l-a răsplătit doar moral, pentru că financiar nu s-a putut din cauza crizei financiare. Nici membrii Consiliului Judeţean Gorj, marcaţi plăcut de corectitudinea jandarmului, nu au stat cu mâinile în sân, ci l-au răsplătit pe acesta cu un înscris de onoare pentru înalta dovadă de simţ civic şi corectitudine exemplară.

Conduce o Dacia veche

Jandarmul, Aurel Trăistaru, trăieşte din salariul obţinut prin munca la Jandarmerie. Conduce un autoturism Dacia şi nici că se gândea vreodată că ar da norocul peste el. „Dacă aş fi avut banii ăştia aş fi putut cumpăra două apartamente. Am făcut aşa un calcul succint, la suma pe care se spune că se afla în diplomat. Eu nu l-am deschis, am căutat doar în plasa cu acte să văd cine este administrator, ceva un nume sau un număr de telefon să-l pot contacta. Căutam proprietarul diplomatului şi al plasei în care se aflau actele firmei. Omul s-a întors în parcare, pentru că avea sediul firmei la noi în bloc şi, spera să le fi lăsat la firmă“ povestea jandarmul un episod din toată scena genţii cu bani.

„Şi dacă aş fi văzut banii, i-aş fi returnat”

Bucuros că şi-a recuperat averea, afaceristul a mulţumit cu o strângere de mână a jandarmului, iar apoi a scris o scrisoare de mulţumire instituţiei, pentru omenia de care a dat dovadă jandarmul. „Nu am luat în viaţa mea nimic de la nimeni. Nu-mi trebuie un capăt de aţă, dacă nu este muncit. Chiar dacă aş fi deschis diplomatul şi aş fi văzut banii, nu m-aş fi atins de ei. Făceam acelaşi lucru cu ei, îi returnam proprietarului”, mai spune jandarmul hotărât să rămână la fel de cinstit şi în alte situaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here