spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesCu nota 2,60 vrea să predea limba română!

    Cu nota 2,60 vrea să predea limba română!

    Rezultatele dezastruoase de la Bacalaureat se regăsesc şi în „cunoştinţele” acumulate de dascăli. După examenul de definitivat, o profesoară din Gorj a obţinut nota 2,60 la limba română. Şi nu este singura cu un rezultat ruşinos pentru un dascăl. Alte 36 de persoane au obţinut note cuprinse între patru şi cinci. Ca să se definitiveze pe post, conform regulamentului, ar fi avut nevoie de minim nota şapte.

    Din cei 87 de profesori din Gorj care au dat examenul scris pentru obţinerea definitivatului, doar 50 au obţinut note peste 7. Probele scrise la definitivat, sesiunea 2012, s-au desfășurat în 17 iulie. Profesorii care au trecut acest examen, vor intra în treapta superioară de salarizare. Ieri, la aviziere erau prezenţi doar dascălii care au obţinut note de trecere: „Acum depinde de fiecare, cât de mult s-a pregătit. Eu zic că examenul de definitivat este unul serios care îţi asigură pe mai departe continuitatea în învăţământ. Eu am luat cât să-mi convină mie. Subiectele au fost de dificultate medie iar cei care nu au luat, probabil că nu s-au pregătit”, susţine o tânără profesoară care din toamnă are postul asigurat în învăţământul gorjean. Cei care au avut note mai mici pot face contestaţie. „Rezultatele pentru unii sunt bune, pentru alţii rezultatele arată că trebuie să mai înveţe. Jumătate au promovat iar cealaltă jumătate trebuie să mai citească. Este şi o notă de 2,60. O să facem o analiză să vedem cum au fost îndrumaţi de către metodişti”, a declarat Ion Işfan, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Rezultatele finale vor fi anunţate joi. Cei nemulţumiţi de notele obţinute pot depune astăzi şi mâine contestaţii, urmând ca rezultatele finale să fie anunţate joi, 26 iulie.

    Examen cu scandal

    Acest examen nu a fost lipsit de incidente. Candidaţii de la învăţământul primar au avut parte şi de o surpriză neplăcută. La proba de limba şi literatura română li s-a cerut să rezolve o temă care nu era inclusă în bibliografia pentru concurs. Candidaţii care au vrut să ia definitivatul în învăţământul primar trebuiau, printre altele, să scrie despre personajele basmului cult. Specia literară nu se studiază, însă, în clasele I-IV. Astfel, Ministerul Educaţiei a reformulat cerinţa, iar examenul s-a prelungit cu o oră. Dacă sunt respinşi au dreptul să mai susţină examenul de încă două ori în cinci ani. În cazul în care nu reuşesc să promoveze nici atunci examenul, aceştia vor pierde gradul de profesor titular şi vor trebui să treacă din nou testul titularizării.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: