11.5 C
Târgu Jiu
joi, mai 6, 2021
AcasăHeadlinesCum se simte pacientul de 88 de ani care s-a infectat cu...

Cum se simte pacientul de 88 de ani care s-a infectat cu COVID-19, după efectuarea rapelului vaccinului Pfizer

Un pacient în vârstă de 88 de ani, din municipiul Târgu Jiu, a fost infectat cu SARS-CoV-2, deși efectuase în urmă cu o săptămână rapelul vaccinului Pfizer.

Acesta a fost adus, ieri, cu o ambulanță la Spitalul Județean de Urgență. El nu putea să se deplaseze și nici nu vorbea.

Constantin Dinu, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a prezentat situația din punct de vedere clinic a pacientului și a  precizat că prezenta suspiciune de producere a unui accident vascular-cerebral: „Era confuz și afazic, adică nu vorbea și nu mergea. S-a ridicat suspiciunea de accident vascular cerebral, având în antecedente tratament anticoagulant și fibrilație atrială, confirmată și de EKG. Pacientul prezenta, de asemenea, febră. Din antecedente și informațiile puse la dispoziție de cei care îl însoțeau că făcuse vaccinurile anti COVID-19, rapelul fiind făcut pe 10 februarie. Avându-se în vedere că avea febră și simptomatologie, i s-a făcut și un test rapid antigen, care a ieșit pozitiv. Din examinare reieșea că pacientul este posibil să mai fi avut accidente vasculare în trecut și s-a luat decizia să se solicite consult neurologic și medicală. S-a cerut să se efectueze Computer Tomografic cap, torace, abdomen și pelvis din care a reieșit că avea afectare pulmonară specifică COVID-19. Pacientul era stabil hemo-dinamic și avea saturație de 96%, dar era afazic și era cu fibrilație atrială pe tratament anticoagulant, ceea ce înseamnă că există un risc foarte mare de a face un accident vascular“.

Este internat la Terapie Intensivă și monitorizat

Pacientul prezintă în continuare suspiciune de accident vascular-cerebral și va fi investigat în continuare. „A fost internat în Secția medicală, la Terapie Intensivă, deși era la limită cu criteriile, dar având în vedere situația specială s-a luat decizia să rămână la Terapie Intensivă. A fost testat PCR și se așteaptă rezultatul. Este sub tratament specific de terapie intensivă, cu analize uzuale, tomograf care sunt sugestive pentru infecție COVID-19. Computerul Tomograf nu a identificat leziuni de tip AVC, cu mențiunea că leziunile de tip AVC ischemic nu apar imediat. Va fi reevaluat CT craniu în următoarele 24-48 de ore“, a mai spus medicul Dinu.

A avut pierderi de memorie

Conform medicilor, este posibil ca infecția cu SARS-CoV-2 să fi fost contactă între vaccinuri, înainte de rapel, sau pacientul să fi suferit un accident vascular-cerebral, care să nu aibă nicio legătură cu COVID-19.

Dan Marinescu, rudă a bătrânului, a povestit că acesta nu avea probleme majore de sănătate, dar că la două zile după efectuarea vaccinului a început să aibă pierderi de memorie, se trezea noaptea speriat din somn și vorbea incoerent. Apoi, acesta a făcut febră, după care a căzut din picioare.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -