Acasa / Eveniment / Cunoscutul om de afaceri Dan Radu Floarea a ajuns din nou după gratii

Cunoscutul om de afaceri Dan Radu Floarea a ajuns din nou după gratii

Un cunoscut afacerist din Târgu Jiu a fost încarcerat de polițiștii gorjeni dus la Penitenciarul Târgu Jiu, după ce pe numele său exista o condamnare de definitivă la închisoare cu executare de trei ani și jumătate pentru săvârşirea infracțiunii de spălare de bani. „La data de 22 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigați Criminale, au depistat pe raza municipiului Târgu Jiu, un bărbat, de 60 de ani,  din municipiul Târgu Jiu, pe numele căruia Tribunalul București a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 3 ani și 6 luni, pentru săvârşirea infracțiunii de spălare de bani“, a spus Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.

Prima sentință a fost emisă anul trecut de magistrații Tribunalului București, iar, la sfârșitul săptămânii trecute, Curtea de Apel București i-a respins apelul omului de afaceri Dan Radu Floarea, hotărârea fiind definitivă.

A vândut la suprapreț

Dan Radu Floarea a fost trimis în judecată în anului 2017, de procurorii DNA, pentru săvârșirea infracțiunii de spălarea banilor în formă continuată. „În perioada 2004-2005, directorul general al SC ELECTRICA SA a dispus funcționarilor din subordine efectuarea de achiziții publice de echipament individual de protecție și echipament de lucru în valoare totală de 147.506.85 lei (fără TVA) de la o societate comercială reprezentată de inculpații Floarea Radu Dan și Măruță Dumitru Ion. Echipamentele respective au fost achiziționate la un preț supraevaluat, fără a exista necesitatea efectuării acestor achiziții și cu încălcarea prevederilor legale. Ulterior, cei doi inculpați, cunoscând că sumele de bani provin din comiterea unor infracțiuni, pentru ascunderea și disimularea provenienței ilicite a folosului patrimonial obținut ca urmare a derulării relațiilor comerciale între SC Tech Safety SA și Electrica SA (în valoare de 4.173.090 lei), au efectuat mai multe operațiuni de schimbare și transferare a bunurilor mobile obținute în mod ilicit (contracte de vânzare cumpărare imobile, plata unor servicii neprestate în realitate etc.)“, se preciza într-un comunicat al DNA.

Alte două condamnări

Floarea a mai primit o condamnare definitivă la patru ani și șase luni de închisoare, în vara anului trecut. De asemenea, el a mai fost condamant cu suspendare în dosarul „Peștișani”, cel care l-a avut printre inculpați și pe fostul primar Florin Pavel, dar și pe fostul senator Dian Popescu.

Un comentariu

  1. Cunoscut om de afaceri? Hai sa fim seriosi , poate ,,,,cunoscut tzepar, excroc si puscarias . Dan Floarea si Pavel Ion Florin , fostul primar puscarias de la Pestisani au tzepuit pe Doru Habitu de 35 de miliarde lei . La puscarie cu cei doi ,,,,puscariasi .

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*