Cursă ciclistă dedicată lui Gheorghe Adam. Participanții vor veni cu o floare în mână

0
42

Pasionații călătoriilor cu bicicleta vor organiza duminică, 16 februarie, o cursă în memoria lui Gheorghe Adam, cunoscutul ciclist gorjean care s-a stins zilele trecute la vârsta de 83 de ani.

„Cei care s-au simțit inspirați de Nea Adam sunt invitați Duminică, 16.02.2020, ora 12, în parcul Coloana Infinitului, pentru a ne lua rămas bun. Participanții sunt rugați să vină călare pe două roți și cu o floare în mână“, se arată în anunțul de pe grupul de Facebook „Dăm pedale“.

A parcurs milioane de kilometri

Biciclistul Gheorghe Adam s-a stins din viaţă marți, 11 februarie, la vârsta de 83 de ani. Acesta a parcurs milioane de kilometri pe două roţi. Nea Adam, aşa cum era cunoscut de toată lumea, parcurgea, atunci când era în putere, în fiecare an, de 1 Decembrie, distanţa de la Târgu Jiu la Alba Iulia pe bicicleta de care nu se despărţea niciodată.

„Acest lucru îl fac în amintirea tatălui meu, care, în primul război mondial, a fost nevoit să se refugieze de armata austro-ungară trecând munţii pe jos şi care a luptat pentru o Românie Mare“, spunea nea Adam.

În ultima perioadă, nu mai putea să pedaleze, dar era văzut cum mergea pe lângă bicicleta sa de care se sprijinea şi îl ajuta mai mult să poată să meargă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here