Acasa / Headlines / Dan Puric a umplut sala Cinematografului „Sergiu Nicolaescu”

Dan Puric a umplut sala Cinematografului „Sergiu Nicolaescu”

Zi importantă pentru cinematograful târgujian! Sala Cinematografului „Sergiu Nicolaescu” din Târgu-Jiu a răsunat de aplauze şi hohote de râs, sâmbătă. Sute de oameni au venit să-l vadă pe marele artist Dan Puric, într-o conferinţă de excepţie, cu tema „Despre omul frumos”.

Târgujienii au ales să-şi petreacă începutul de weekend într-un mod cât mai diferit. Conferinţa „Despre omul frumos” a lui Dan Puric a umplut sala cinematografului târgujian cu sute de oameni „însetaţi” să primească mesaje despre tot ceea ce înseamnă frumos în această lume. Tema conferinţei a fost aleasă de cunoscutul actor, autor şi regizor de teatru, Dan Puric. Acesta a venit, sâmbătă, la Târgu-Jiu pentru a le împărtăşi gorjenilor din frumosul său. Marele artist nu a uitat să amintească, pe scena Cinematografului „Sergiu Nicolaescu”, că, la baza originii sale stau şi rădăcini gorjene, având bunicii din localitatea Padeş. Puric a vrut să împărtăşească gorjenilor dorinţa de frumos, iar mesajele transmise de pe scenă au ajuns direct la inima publicului. Însă, nu întâmplător a ales o astfel de temă despre ceea ce mai înseamnă încă frumos, într-o civilizaţie în care uităm să observăm ce este în jurul nostru. „Suntem într-un proces de urâţire fantastic şi ne apărăm şi noi cum putem. Atunci, această conferinţă este un act, un strigăt de disperare. Publicul trebuie să aibă talent pentru a simţi ce transmit. Trebuie să fiţi mândri că aţi avut un astfel de public, inteligent şi sensibil”, a declarat artistul Dan Puric.

„A fost o gură de aer proaspăt”

Sala cinematografului a fost luată cu asalt de oameni de toate vârstele. De la începutul şi până la sfârşitul conferinţei, publicul larg şi-a arătat interesul pentru mesajele transmise de artistul Dan Puric. Întrebări la care căutau răspunsuri, dar şi sugestii pe diferite teme au răsunat din public. Persoanele prezente sâmbătă la conferinţa „Despre omul frumos” au primit acest spectacol ca pe o încurajare. „A fost o gură de aer proaspăt, o motivaţie binevenită pentru această dimineaţă şi îl aşteptăm pe Dan Puric cât mai des pe aici. Este o lecţie de viaţă, una morală şi o încurajare pentru generaţia tânără care nu prea ştie să păstreze drumul drept şi care sunt valorile”, a spus o tânără din public. Dan Puric a lansat în anul 2009 o carte intitulată „Despre omul frumos”, despre care artistul spunea că „lumea o citeşte dintr-o necesitate de a se lămuri” şi crede că „românul nu renunţă la gena lui de roman”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*