spot_img
10.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesDestine de succes

    Destine de succes

    Sunt bolnavi, dar nu şi lipsiţi de visuri. Este povestea a două persoane cu handicap sever, care au luptat pentru viaţa şi reuşita lor, iar drumul le-a fost unul de succes. Au rezistat unui sistem crud şi birocraţiei, dorind să devină oameni normali, chiar dacă medicii le-au dat puţine şanse să ducă un trai demn. Aflăm astăzi povestea lui Robert Gavrilescu şi Nicoletei Stoica, doi oameni cu suflet frumos şi cu ambiţii nemărginite.

    Un vaccin l-a lăsat invalid

    Destinul lui Robert Gavrilescu avea să se năruiască de la frageda vârstă de 1 an şi 10 luni. Din cauza unui vaccin, acesta a rămas ţintuit într-un scaun cu rotile. O eroare medicală pentru care nu a plătit nimeni în afară de el. Ani la rând de durere şi suferinţă s-au transformat într-o ambiţie nemărginită pentru Robert, iar de atunci, visurile sale s-au împlinit. Este căsătorit, are un copilaş şi a reuşit să îşi facă o carieră în lumea muzicală, cântând pe la nunţi atunci când are ocazia. „Am reuşit în viaţă, am o familie , am un băieţel, cânt la orgă, am şi voce, pot să spun că m-am integrat şi chiar sunt un om fericit. Când mă uit în jur şi văd oameni sănătoşi care au plecat pe un drum greşit, stau prin cârciumi, se apucă de droguri, fac lucruri urâte în viaţă, eu mă mândresc că sunt în căruciorul ăsta şi le spun multora că nu mi-aş da roţile mele pe picioarele lor. Am ajuns să mă simt bine în pielea mea. Cei care suferă de un anumit handicap trebuie să ştie că trebuie să te împrieteneşti cu boala, trebuie să fii prietenul ei şi să o domini, să o înţelegi şi să o accepţi şi să îşi spui că ăsta-i drumul, pe aici trebuie să mergi ca să reuşeşti. Sunt diagnostice care sunt pe viaţă, nu mai poţi să le vindeci, asta nu înseamnă că trebuie să renunţi la speranţe”, a declarat Robert Gavrilescu.

    A învăţat să meargă la 20 de ani

    Nicoleta Stoica are 31 de ani, deşi medicii i-au dat o speranţă de viaţă de maxim 6 ani. La naşterea sa, doctorii au intervenit prea târziu, iar creierul său a suferit o modificare care i-a schimbat viaţa radical. După mai multe intervenţii chirurgicale şi eforturi din partea părinţilor, tânăra trăieşte, a ajuns să se ridice în picioare, însă nu putea să meargă normal. Abia la 20 de ani a reuşit să se deplaseze cu ajutorul unui cadru metalic. Viaţa i s-a schimbat complet în ultimii ani, iar tânăra s-a înscris chiar şi la facultate. Aceasta susţine că şi-a dorit dintotdeauna să existe un centru unde să petreacă timp cu persoane care îi înţeleg durerea din suflet şi necesitatea de a se considera un om normal. „Eu fac parte din categoria norocoşilor care s-au dezvoltat şi s-au integrat social normal. Întotdeauna am visat cu ochii deschişi la un centru de acest gen. Până la vârsta de 20 de ani nu puteam merge, mă sprijineam de pereţi. Tot timpul mă gândeam cum ar fi să existe într-o zi un loc unde mama să meargă cu mine şi să mă lase acolo măcar câteva ore, pe atunci eram dependentă de scaunul cu rotile. Speram să existe cineva care să mă ajute, să-mi bucure sufletul şi să îmi îmbogăţească mintea. Pentru acest cadou le mulţumesc autorităţilor publice locale”, a declarat Nicoleta Stoica.

    Centrul „Christian”, doi ani de existenţă

    Cei doi vin aproape zilnic la Centrul de Zi „Christian” pentru a regăsi o nouă lume, una mai bună, plină de speranţă şi de oameni care ştiu ce este durerea şi lupta cu o societate care înţelege tot mai puţin drepturile oamenilor cu handicap. Clubul a împlinit astăzi doi ani de când şi-a deschis porţile, iar în prezent, peste 300 de persoane beneficiază de serviciile instituţiei. „Sunt doi ani de zile de când centrul şi-a deschis porţile pentru persoanele cu dizabilităţi. În acest interval de timp am desfăşurat foarte multe activităţi. Aşa cum bine ştiţi, acest centru a fost realizat pe fonduri europene. Ne bucurăm că ne-aţi fost alături mereu. Avem aproximativ 300 de persoane care vin săptămânal sau chiar zilnic pentru a participa la activităţile pe care le derulăm”, a precizat Daniel Andrei, director Centrul de Zi „Christian” Târgu-Jiu.

    Dintre cei 300 de beneficiari de la Centrul de Zi „Christian”, jumătate dintre aceştia întreprind activităţi de croitorie, picură, sport, dar şi tâmplărie. De Crăciun, conducerea clubului va organiza o serbare pentru persoanele cu dizabilităţi, iar înainte de acest moment, o bibliotecă va fi inaugurată pe 3 decembrie. Până acum au fost strânse 400 de volume, însă numărul dorit este de 2.000. Astfel, cei care doresc să doneze cărţi sunt aşteptaţi la Centrul de Zi „Christian” din strada Mioriţei, Târgu-Jiu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: