9.7 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 13, 2021
AcasăHeadlinesDGASPC Gorj a început imunizarea beneficiarilor

DGASPC Gorj a început imunizarea beneficiarilor

A început cea de-a doua etapă a vaccinări anti-Covid 19 în centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, 390 de beneficiari se vor imuniza, la cerere. După aceștia urează personalul administrativ.

Pe parcursul următoarelor zile va continua vaccinarea beneficiarilor care și-au exprimat consimțământul.” Este vorba despre copii de peste 16 ani, tineri și adulți. Vaccinarea acestora se va realiza în centre, în cursul acestei zile, dar și sâmbătă și duminică, echipele mobile ale Direcție de Sănătate Publică Gorj deplasându-se la sediul complexurilor de servicii sociale ale DGASPC Gorj. Atât angajaților, cât și beneficiarilor vaccinați în cursul acestei săptămâni li se va administra a doua doză de vaccin după 21 de zile”, a trasmis conducerea DGASPC Gorj.

Fără temeri

Din cei 390 de beneficiari, 170 aparțin Complexului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulţi “Bîlteni” Tg-Jiu. “170 de beneficiari adulți ai Centrului Bîlteni se vor vaccina. Sperăm ca vaccinul să aibă efectut scontat de toată țara. Beneficiarii nu sunt speriați. În cazul lor hotărârea imunizării a fost luată de curator și, acolo unde avem părinți, părinții în scris”,a declarat Trunchi Jana, șeful centrului.

Echipe de voluntari

Vaccinarea se face prin intermediul centrului mobil. Personalul vine și din rândul voluntarilor. “Trebuie să se vaccineze un număr de 435 de persoane din centrele rezidențiale. Se va lucra și în weekend până când vor finaliza vaccinarea. S-au oferit voluntari care să facă parte din echipele mobile. Avem deocamdată trei echipe mobile complete, formate din medic, doi asistenți și registrator”, a transmis Narcis Stoian, directorul DSP Gorj.

În cadrul primei etape a campaniei de vaccinare, care a început pe 11 ianuarie 2021, au fost vaccinați împotriva noului coronavirus 364 de angajați ai centrelor subordonate DGASPC Gorj, personal medical și alte categorii de personal, care și-au dat acordul pentru imunizare.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -