spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesDoi gorjeni, pe cale să câştige sute de mii de euro

    Doi gorjeni, pe cale să câştige sute de mii de euro

    Noi locuri de muncă în Bustuchin

    Doi gorjeni se pot lăuda că sunt aproape de a intra în posesia unei sume de 350 de mii de euro. Potrivit reprezentanţilor Petrom judeţul Gorj numără două aplicaţii finaliste în Fabricat în Ţara lui Andrei, cea mai mare competiţie de afaceri sociale cu finanţări în valoare totală de până la 350.000 euro. Juriul Fabricat în Ţara lui Andrei a selectat 20 de finalişti dintre cei 512 de aplicanţi înscrişi în competiţie Cristian Branea, Silviu Andrei Petran din Gorj şi ONG-ul Consorţiul informai „Dezvoltare Durabilă pentru Bustuchin „îşi propun să creeze locuri de muncă şi să rezolve probleme sociale din comunitatea Bustuchin.

    Doi gorjeni, Cristian Branea şi Silviu Andrei Petran sunt pe cale să intre în posesia unui sume de 350 de mii de euro. Gorjenii vor să creeze locuri de muncă în Bustuchin, după ce au dezvoltat ideea unui proiect original şi util pentru comunitatea de acolo. Potrivit reprezentanţilor Petrom judeţul Gorj numără două aplicaţii finaliste în Fabricat în Ţara lui Andrei, cea mai mare competiţie de afaceri sociale cu finanţări în valoare totală de până la 350.000 euro. Juriul Fabricat în Ţara lui Andrei a selectat 20 de finalişti dintre cei 512 de aplicanţi înscrişi în competiţie Cristian Branea, Silviu Andrei Petran din Gorj şi ONG-ul Consorţiul informai „Dezvoltare Durabilă pentru Bustuchin „îşi propun să creeze locuri de muncă şi să rezolve probleme sociale din comunitatea Bustuchin. Finaliştii vor beneficia de pregătire şi consultanţă din partea Fundaţiei NESsT pentru a-şi transforma ideile în planuri de afaceri şi vor primi sprijin financiar în limita a 1.500 euro pentru a realiza cercetai locale în comunităţile vizate de proiectele lor.

    O echipă complexă, rezultate complexe

    La sfârşitul acestui an, 10 afaceri sociale vor fi finanţate de Petrom cu granturi în valoare totală de până la 350.000 de euro. Juriul, compus din experţii Fundaţiei NESsT şi reprezentaţi Petrom, a evaluat cele 512 idei de afaceri înscrise în competiţie şi le-a selectat pe cele care au cel mai mare potenţial de a răspunde unor probleme sociale şi pot deveni afaceri funcţionale. Echipa de management formată din tinerii antreprenori Cristian Branea şi Silviu Andrei Petran are o bogată exprienţă în domeniul proiectelor în sectorul non-profit, dar şi în mediul privat. Ei sunt completaţi de o echipă creativă formată dintr-un expert în mediul non-profit, social marketing, web-design şi fotografie- Alexandru Budurescu- şi un arhitect şi designer de interior- Bogdan Costea. De aceea ei au toate ingredientele pentru a porni o afacere socială sustenabilă, bazată pe modalităţi inedite de a valorifica lemnul reciclat. Cei patru au găsit o idee de afacere socială cu potenţial de export în designul, producţia şi comercializarea de obiecte premium de mobilier, decoraţiuni interioare şi corpuri de iluminat din lemn recuperat şi reciclat. Consorţiul informal „Dezvoltare Durabilă pentru Bustuchin” s-a constituit pentru a iniţia, elabora şi implementa programe şi proiecte destinate dezvoltării durabile a comunei. Prin cumularea forţelor a 8 ONG-uri, Consorţiul are experienţă vastă în iniţierea şi managementul de proiecte în folosul comunităţii. El îşi propune să încurajeze incluziunea socială prin muncă şi să genereze venituri sustenabile prin oferirea de servicii deficitare pentru întreaga comunitate. Prin proiectele de voluntariat şi dezvoltare comunitara derulate în comunitate, Consorţiul Bustuchin a contribuit la dezvoltarea locală prin creşterea spiritului civic, sprijinirea persoanelor aflate în dificultate şi creşterea calităţii vieţii cetăţenilor acestei comune, misiune pe care îşi propun să o dezvolte şi pe viitor. Lista completă a finaliştilor, precum şi detalii despre ideile lor de afaceri sociale se găsesc pe http://www.taraluiandrei.ro, secţiunea Fabricat in TLA. În etapa următoare, cei 20 de aplicanţi selectaţi vor fi invitaţi să participe la o serie de workshopuri susţinute de specialişti NESsT. Primul dintre ele va avea loc pe 4 aprilie, la Bucureşti, iar în cadrul acestuia participanţii vor lucra la definitivarea ideii de afaceri şi la studiul de prefezabilitate. În luna noiembrie a acestui an, planurile de afaceri ale celor 20 de finalişti vor fi evaluate, iar juriul va alege 10 câştigători. Fiecare dintre aceştia va primi finanţare nerambursabilă pentru iniţierea afacerii. De asemenea, câştigătorii vor beneficia de consultanţă din partea experţilor Fabricat în Ţara lui Andrei, timp de aproximativ un an, în domenii cheie pentru antreprenori: management financiar, legislativ, marketing şi distribuţie. Astfel, afacerile fabricate în Ţara lui Andrei vor avea un impact
    social vizibil prin locurile de muncă pe care le creează şi vor oferi un model de dezvoltare durabilă pentru comunităţile din întreaga ţară.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: