Dosar penal pentru construcția balustradei construită la trecerea de calea ferată de sub Pasarelă

1
65

Împrejmuirea construită de către CFR sub pasarela din Târgu Jiu, pentru a bloca accesul cetățenilor care voiau să traverseze liniile ferate, este cercetată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Poliţiştii locali au constatat că lucrarea executată se află în zona de protecţie a Coloanei „fără de Sfârşit“ și a Ansamblului „Calea Eroilor“, iar pentru realizarea acesteia era nevoie de obţinerea unei autorizaţii de la Ministerul Culturii, dar și de autorizație de construcție.

„Au fost executate lucrări de construcții (împrejmuire parțială) pentru obstrucţionarea accesului cetăţenilor în vederea traversării căilor ferate dinspre str. Unirii spre str. Dobrogeanu Gherea, de către Compania Naţională de Căi Ferate C.F.R. SA Bucureşti Sucursala Regională de Căi Ferate Craiova, Secţia L5 Târgu Jiu, fără a deţine autorizaţie de construire. În cauză, poliţiştii locali au întocmit un dosar penal de constatare a infracţiunii, pentru că potrivit legii, executarea de lucrări de construire fără autorizaţie în zone protejate constituie infracţiune“, a precizat Mirela Stamate, şef al al Biroului Protecţia Mediului şi Disciplină în Construcţii de la Poliţia Locală Târgu Jiu.

Dosare pentru construcții în zonele de protecție ale monumentelor

Zece dosare penale  au fost întocmite de către poliţiştii locali din municipiul Târgu Jiu, în anii 2018 şi 2019, cu privire la executarea de construcţii sau lucrări de renovare, fără autorizaţie, în apropierea monumentelor istorice. Astfel, anul trecut, patronul unei firme s-a ales cu dosar penal pentru efectuarea lucrări de modificare fațadă și amenajări interioare fără a respecta documentația tehnică tot în zona de protecție Ansamblului Calea Eroilor. De asemenea, un altă sesizare penală a constat în modificare fațadei, amplasarea mijloace de publicitate în culori stridente, fără autorizație de construire la o clădire aflată în apropierea Parcului Coloanei.

În acest an, un patron care deţine o sală de jocuri de noroc pe Calea Eroilor, din zona centrală a oraşului Târgu Jiu, s-a ales cu dosar penal pentru că a efectuat o serie de lucrări de renovare fără autorizaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here