Două apreciate cadre didactice din Târgu Jiu s-au stins din viaţă

0
3155
Carmen Elena Şofei

Două apreciate profesoare din municipiul Târgu Jiu s-au stins din viaţă. Este vorba de Carmen Elena Şofei, unul dintre cele mai distinşi profesori de la Colegiul Tehnic nr. 2 din Târgu Jiu, şi de Carmen Negrea, profesor de informatică la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“, un cadrul didactic iubit de către elevi şi colegi.

Carmen Elena Şofei a suferit un accident vascular-cerebral. „Drum lin spre lumină, Carmen. Vei trăi mereu în amintirea mea. M-a șocat și m-a îndurerat dispariția ta fulgerătoare. Mai aveai atâtea momente frumoase de trăit, atâtea lucruri de realizat, atât de multe alte lucruri de oferit celorlalți… Lumea e mai săracă fără tine… și mai tristă… Rămas bun… Dumnezeu să te ierte și să îți ofere odihnă veșnică. Sincere condoleanțe familiei tale“, a transmis Elena Contraş.

Carmen Elena Şofei a fost înmormântată duminică în Cimitirul Municipal

„Unul dintre cei mai buni prieteni ai adolescenților“

Carmen Negrea

Decesul Carmen Negrea a şocat comunitatea didactică de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“. „Din jocul vieții, astăzi a ieșit pentru totdeauna, unul dintre cei mai buni prieteni ai adolescenților, un apropiat al sufletelor lor, ea însăși un copil. Dăruire, bunătate și o dragoste extraordinară de oameni: așa ne-o vom aminti mereu pe doamna profesoară Carmen Negrea, plecată astăzi către o lume care avea nevoie de zâmbetul și frumusețea sa interioară.

Profesor de informatică la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, doamna profesoară Carmen Negrea lasă un gol imens în sufletele celor dragi. E greu să accepți că o persoană plină de viață, mereu implicată, întotdeauna alături de elevii și de colegii săi, nu va mai păși niciodată în curtea școlii unde a fost profesor dedicat.

Dornică de a cunoaște și a-i determina pe ceilalți să cunoască, doamna profesoară a pregătit generații de elevi care o prețuiesc și o iubesc. Atentă la nevoile celor mai puțin norocoși, a încercat să îi ajute, implicându-se în numeroase acțiuni de voluntariat. Nu a ezitat niciodată să își sprijne elevii sau colegii, a predat cu dăruire, iar dragostea i-a fost răsplătită cu admirația și dragostea elevilor, care astăzi își amintesc bucuria doamnei profesoare de a trăi și de a dărui.

Oamenii buni nu mor niciodată! Se mută doar, într-un colț de cer și ne îndrumă gândurile, au grijă ca tot ceea ce au sădit în timpul vieții să dăinuie. Laboratorul de informatică, holurile, cancelaria și curtea școlii vor păstra mereu spiritul tânăr al doamnei profesoare, iar sunetul clopoțelului va fi mai trist, căci un alt dascăl de excepție ne veghează acum din cer. Nu murim, plecăm doar puțin, iar dorul îl alinăm cu amintirile care vor fi mereu cu noi.

O viață întreagă dăruită școlii, copiilor, familiei, Învingătoare, Părinte pentru atâtea generații, Veselă, Copilăroasă, Iubită, așa veți rămâne, doamna profesoară Carmen Negrea, în gândurile și în sufletele noastre“, au transmis profesorii şi conducerea Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here