O elevă de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu a fost depistată cu COVID-19. Colegii au intrat în izolare

0
648

O elevă de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ a fost depistată pozitiv la testul de COVID-19. Colegii acesteia au intrat în carantină.

„Domul director Dorin Tașcău m-a sunat în cursul zile de sâmbătă și mi-a spus că are o elevă confirmată și una cu suspiciune, iar clasa era divizată, pentru că jumătate urma cursuri online, iar cealaltă jumătate venea la școală și a avut contact cu cele două eleve. Atunci, grupa este izolată la domiciliu. Sunt în jur de 17 elevi care se află în carantină“, a spus Nicolae Negrea, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Potrivit acestuia, în continuare mai sunt elevi în carantină la Liceul Energetic din Târgu Jiu și la Liceul Tehnic Mătăsari. „Avem 13 elevi intrați în carantină la Liceul Energetic din Târgu Jiu, pentru că au intrat în contact cu un domn profesor care a fost spitalizat pe data de 21 septembrie. La Mătăsari nu au mai fost alte cazuri. Elevii sunt în izolare și așteaptă să treacă termenul de 14 de zile ca să se întoarcă la școală“, a mai precizat Nicolae Negrea.

Trei decese cauzate de COVID-19

În ultima zi au fost înregistrate trei decese cauzate de COVID-19. Este vorba de un bărbat în vârstă de 63 ani (comorbidități: sarcom de venă cavă inferioară cu determinări hepatice secundare, insuficiență mitrală, cardiomiopatie cudilatație și insuficiență cardiacă); un bărbat în vârstă de 78 ani (comorbidități: fibrilație atrială și sindrom de citoliză hepatică); bărbat în vârstă de 82 ani (comorbidități: hipertensiune arterială).

 

Șase noi cazuri de îmbolnăvire

 

De duminică și până luni au fost înregistrate șase noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Cinci teste pozitive au fost înregistrate la laboratorul din sistemul public, iar un test pozitiv la un laborator din sistemul privat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here