Dragnea, față în față cu sindicaliștii din CEO

0
19

Sindicaliștii, discuție cu Dragnea pe tema mixului energetic. O delegație formată din mai mulți lideri sindical din CEO au avut ocazia să-și spună pâsurile chiar președintelui Camerei Deputaților.

Ajuns la Gorj pentru a participa la Conferința de Alegeri, Liviu Dragnea a avut o întrevedere și cu sindicaliștii din CEO. Președintele PSD Gorj a declarat că discuții s-au purtat și pe legea pensiilor. „Întâlnirea a fost prezidată de domnul Liviu Dragnea, președintele PSD, alături de care s-au mai așezat la masa discuțiilor parlamentarii de Gorj, noua conducere aleasă a PSD Gorj și domnul Victor Negrescu. La recomandarea sindicaliștilor s-a analizat posibilitatea realizării unui mix energetic, context în care domnul Victor Negrescu, ținând cont de expertiza pe care o are ca europarlamentar și ministru al Afacerilor Europene, s-a arătat interesat în găsirea unor soluții care să nu încalce tratatele europene. La recomandarea mea, domnul președinte Liviu Dragnea a acceptat să-l însărcineze și pe secretarul de stat din Ministerul Energiei, Doru Vișan, să se ocupe de această problemă. Liderii sindicali de la CE Oltenia i-au prezentat președintelui PSD un amendament la Legea Pensiilor, care vizează reducerea vârstei de pensionare a lucrătorilor din minerit și energie, amendament care va fi depus de către parlamentarii PSD Gorj în următoarea perioadă. Președintele Dragnea i-a asigurat pe sindicaliști că PSD va susține această propunere. La finalul discuției, părerea unanimă, atât a mea cât și a tuturor colegilor, dar și a președintelui Liviu Dragnea, a fost clară împotriva închiderii exploatărilor miniere și a acordării unui sprijin necondiționat pentru acest sector. Nu trebuie să uităm nicio clipă că mineritul înseamnă atât resurse de energie însemnate, de care țara noastră dispune și de care nu trebuie să ne batem joc, dar are și o importantă componentă socială de care trebuie să ținem cont”, a declarat Mihai Weber.

Închiderea minelor

Înainte ca discuția cu sindicaliștii să aibă loc, primarul din Plopșoru i-a sugerat liderului PSD să nu uite că CEO înseamnă și exploatare minieră. Imediat ce a luat cuvântul Liviu Dragnea i-a răspuns lui Petre Grigorie declarând că nu PSD a început închiderea minelor. „Nu cred că este posibil să acceptăm să închidem exploatări ale unor resurse pe care le are această ţară. De ce să închidem minele? De ce să terminăm cu mineritul în România? De ce, când alte ţări îşi modernizează instalaţiile şi procesul de minerit ca să scoată mai mult cărbune? Mineritul înseamnă o chestiune economică, benefică, înseamnă resurse de energie de care nu trebuie să ne batem joc, înseamnă, de asemenea, şi o problemă socială. Aduceţi-vă aminte cine a început procesul de închidere a minelor. Un om tot din Oltenia, Berceanu, aduceţi-vă aminte cu cât cinism se vorbea despre închiderea minelor, ca şi cum acolo erau nişte oameni care nu contau. Şi vorbeam de mii de destine, de destinul unei zone întregi. ‘Le închidem’. ‘De ce?’ ‘Uite aşa, că aşa ne-a spus nouă Europa’ sau nu ştiu cine le spunea lor”, a afirmat Dragnea, în discursul susţinut la conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here