Elev: “M-am vaccinat pentru că pandemia mi-a furat un an din viață”

0
151

De Ziua Internațională a Copilului, autoritățile din Gorj au organizat un maraton al vaccinări în rândul adolescenților. Imunizarea s-a făcut în centrul din incinta Mall-ului deși inițial se anunțase că acțiunea va avea loc în Foișorul din Parcul Central.

Singuri sau însoțiți de părinți, elevii au așteptat la rând pentru a se vaccina. Zeci de tineri au așteptat deschiderea Mall-ului pentru a ajunge în centrul de vaccinare. Acțiunea organizată de Instituția Prefectului, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar, a dus la imunizarea elevilor care își doresc revenirea la o viață normală.

“Pentru noi, tinerii, socializarea este foarte importantă. A fost o perioadă extrem de grea. Nu ne-a văzut prieteni, apropiații, nu ne-am putut exprima, nu ne-am putut bucura de plăcerile vârstei pe care o avem. Ne-am ascuns în spatele calculatoarelor și, da, a fost ok, o lună-două, dar a fost prea mult! M-am vaccinat pentru că această pandemie mi-a furat un an din viață. Sper să nu mai trecem prin o astfel de perioadă care și-a pus amprenta asupra noastră”, a declarat un elev, printre primii imunizați în cadrul acestei acțiuni.

“Sunt mai liniștită, acum, după ce m-am imunizat. Vreau să am o vară perfectă. Atât eu cât și prietenii mei ne dorim să scăpam de grija virusului”, a declarat o tânără adolescentă.

Vaccinare la liber

Doar vremea a stat în calea acestei acțiuni. Prefectul Corneliu Răducan speră ca pe viitor numărul elevilor imunizați să crească. Adolescenții, ca și adulții, au la dispoziție centrele de vaccinare din Târgu Jiu dar și județ.

“Din păcate vremea nu ne-a ajutat, să putem face această operațiune de vaccinare la Foișorul din Parcul Central, așa că am optat pentru mutarea în Mall. Lucrurile au decurs normal, încă de la deschiderea centrului am avut elevi dornici să se imunizeze. Sperăm ca în zilele următoare numărul lor să crească pentru că acum vaccinarea este la liber în centrele din Târgu Jiu și județ”, a transmis prefectul Corneliu Răducan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here