Acasa / Headlines / Experții UNESCO, așteptați la Târgu Jiu

Experții UNESCO, așteptați la Târgu Jiu

În această vară va avea loc o vizită a Consiliului Internațional al Monumentelor și Siturilor, membrii comisiei urmând să analizeze Ansamblul Monumental „Calea Eroilor“, propus de statul român pentru a fi inclus în Patrimoniul Mondial.

O nouă etapă privind includerea Ansamblului de la Târgu Jiu în Patrimoniul Unesco va avea loc în această vară. Pașii mici dar importanți implică responsabilitate pentru autoritățile locale. “În această vară vom avea o vizită de monitorizare din partea experților ICOMOS, pe care îi trimite UNESCO acolo unde sunt propuneri pentru dosarele întocmite de statele respective, și care vor urmări dacă tot ceea ce este în dosar este respectat”, a declarat viceprimarul Adrian Tudor.

Cablurile atârnate, o problemă

Viceprimarul susține că în perioada următoare autoritățile vor lua poziție față de reclamele care au apărut în zona de protecție a ansamblului. Se dorește refacerea fațadelor la imobilele de pe Calea Eroilor. “Mai avem și noi niște obligații ca primărie. Trebuie să fim atenți la niște detalii. În perioada următoare, zona de protecție care a fost invadată de anumite reclame trebuie refăcută prin înlătrarea acestora. Eu mi-aș dori ca zona centră, de case, să fie refăcută, pentru a da o imagine de Târgu Jiu de odinioară. Cablurile care agresează zona Căii Eroilor trebuie și ele eliminate. Sunt zeci de cabluri care traversează zona și care deranjează ca imagine. Sunt investiții mărunte care pot fi făcute cu ușurință. Eu, ca viceprimar pot să fac anumite lucruri, până la un anumit nivel, dar responsabilitatea trebuie să o aibă și actualul primar”, a mai declarat viceprimarul.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*