Femeie de etnie romă diagnosticată cu COVID-19, decedată în spitalul din Târgu Cărbunești

0
1178

Doctorița Diana Vișian a fost găsită moartă de către rude! Ar fi decedat în somn!O femeie de etnie romă din cartierul Obreja, din municipiul Târgu Jiu, diagnosticată cu COVID-19, a decedat, luni seara, în Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești. Aceasta avea vârsta de 62 de ani și suferea de mai multe afecțiuni. „A murit la câteva ore după ce a ajuns la noi. Nu știu de ce a fost transferată, având în vedere starea gravă în care suferea. Avea mai multe comorbidități: diabet, obezitate, probleme cardiace“, a spus Constantin  Târziu, managerul Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești.

Este cel de-al 11-lea pacient infectat cu noul coronavis care decedează în județul Gorj.

Alin Bobu, consilier al Prefectului Județului Gorj pe problemele romilor și reprezentant al comunității din Obreja, a spus că femeia a suferit și un atac de panică atunci când a ajuns la spitalul din Târgu Cărbunești: „Am înțeles că a intrat în panică atunci când s-a văzut singură acolo și că este conectată la aparate. A țipat. Fusese anul trecut la spitalul din Târgu Mureș și avea introduse stenturi”.

„Le-am spus oamenilor să înceteze cu întâlnirile“

Mai multe persoane de etnie romă din cartierul Obreja sunt infectate cu noul coronavirus. Autoritățile au organizat ieri seara o acțiune de conștientizare și informare. „În prezent sunt 5-6 persoane la care le-a venit testul pozitiv. Cei mai mulți sunt bătrâni. O singură persoane are vârsta de 40 de ani. A avut loc o acțiune organizată de autorități pentru informarea membrilor comunității cu privire la riscul răspândirii virusului. Oamenii au fost informați să poarte mască, să păstreze distanța de doi metri și să nu se mai întâlnească. Le-am spus oamenilor să înceteze cu întâlnirile, pentru că se pot îmbolnăvi. Nu sunt speriați de COVID-19. Cred că este o gripă sezonieră“, a spus Alin Bobu.

Romii din Obreja au ajuns în sapă de lemn

Romii din Obreja sunt nemulțumiți de restricțiile impuse. Mulți dintre ei se ocupă cu comerțul cu haine și încălțăminte second-hand, dar târgul din Târgu Jiu unde veneau să-și vândă marfa s-a închis. „Oamenii sunt nemulțumiți. Au rămas fără bani. Nu mai au unde să-și vândă marfa și nu mai pot pleca așa ușor în străinătate“, a mai precizat Alin Bobu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here