29 C
Târgu Jiu
luni, august 3, 2020
Acasă Eveniment Femeie nevăzătoare, ucisă într-un mod barbar chiar de fiul său

Femeie nevăzătoare, ucisă într-un mod barbar chiar de fiul său

- Advertisement -

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Licurici, județul Gorj, a fost arestat preventiv, ieri, de Tribunalul Gorj, pentru că și-a ucis cu sălbăticie propria mamă, în vârstă de 61 de ani. Femeia era nevăzătoare și era fără apărare în fața fiului său violent. Crima s-a petrecut în locuința în care cei doi locuiau. Mai mult decât atât, bărbatul era însoțitorul mamei sale și trebuia să aibă grijă de aceasta. În schimb, femeia era bătută frecvent de către fiul ei. Nici autoritățile au fost incapabile ca de obicei să o salveze de la moarte. Vasile Rafail a fost și reținut preventiv în luna februarie a anului trecut într-un dosar cercetat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești.

Victima avea lovituri pe tot corpul

Autoritățile „competente“ au informat opinia publică despre acest caz macabru abia la trei zile de la producerea crimei.

Cristina Ciobanu, prim procuror interimar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, a spus că victima a fost lovită și, apoi, strânsă de gât de către fiul său: „În timp ce se afla cu victima, mama sa, în locuința comună a acestora din comuna Licurici, satul Totea, pe fondul unor neînțelegeri, inculpatul a exercitat acte de violență asupra mamei sale căreia i-a produs mai multe leziuni la nivelul feței, corpului și membrelor, iar ulterior a acționat cu putere cu mâinile asupra zonei gâtului victimei provocându-i acesteia asfixia mecanică prin sugrumare, care a condus la deces“.

„Ajunsese să cântărească 30 de kilograme“

Victoria Răscol a fost înmormântată ieri de către surorile sale, care nu erau lăsate de fiul criminal să vină și să aibă grijă de ea atunci când trăia. A fost înmormântată în cimitirul din satul Frumușei.

În ultima perioadă, femeia slăbise foarte mult din cauza suferinţei la care era supusă de către fiul său, care primea o sumă de bani pentru a avea grijă de mama sa, dar acesta o supunea la chinuri cumplite. Femeia nu se putea deplasa singură, ci doar împreună cu fiul său. Atunci când consuma alcool, acesta se transforma într-un monstru. „Ajunsese să cântărească 30 de kilograme“, a precizat Vasile Măciucă, viceprimarul cu atribuţii de primar al localităţii Licurici,

Femeia a refuzat să se interneze într-un centru de îngrijire

„Primăria le-a acordat o locuinţă socială în satul Totea. Erau monitorizaţi de Biroul nostru de asistenţă socială. Suma pe care o încasau pentru handicapul de care suferea era de 1.700 de lei. Se certau des şi era lovită frecvent de fiul său. De multe ori am vrut să o ducem la un centrul de îngrijire, dar tot timpul a refuzat. De mai multe oriu se certau. Recunoştea în prima fază, iar când organele încercau să desfăşoare o anchetă nu mai recunoştea nimic“, a spus Vasile Măciucă.

Criminalul figurează cu amenzi neachitate de 82.500 de lei

Când se îmbăta, Vasile Rafail obişnuia să sune nejustificat la 112 şi să se certe cu toată lumea. Avea amenzi de plătit de 82.500 de lei.

„Este o fire conflictuală. Suna la 112, atunci când consuma alcool peste măsură. Figurează cu amenzi de plătit de 825 milioane de lei la primărie pentru diferite fapte“, a mai spus viceprimarul localităţii.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Dan Ilie Morega: „Am ținut la pieptul meu un șarpe…Marcel Romanescu și-a dovedit adevărata lipsă de caracter și este doar pe interes!”

Dan Ilie Morega, președintele „Institutului de Analiză, Investigații Publice și Politice”, îl critică în termeni foarte duri pe Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu,...

De ce Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu?

Numele meu este Lazăr Elena Manuela, am urmat  cursurile facultății de Drept  din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși’’ din Târgu-Jiu iar în prezent am fost...

Consiliul Județean Dolj achită despăgubiri proprietarilor de terenuri din județul Gorj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a emis dispoziția prin care întreaga suprafață de teren supusă exproprierii în vederea derulării investiției în valoare...

Tragedie într-o familie din Motru. Tată și fiică, decedați într-un accident pe „centura“ Craiovei

Un bărbat în vârstă de 41 de ani și fiica lui de șase ani, din municipiul Motru, au decedat în această dimineață într-un accident...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini