8.3 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 3, 2020
Acasă Headlines Festivalul „Sara pe deal” şi-a desemnat câştigătorii

Festivalul „Sara pe deal” şi-a desemnat câştigătorii

Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local şi Primăria Ţânţăreni, Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj şi Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu au organizat la sfârşitul săptămânii trecute, la Ţânţăreni, cea de-a XI-a ediţie a Festivalului de romanţe, cântec şi joc popular „Sara pe deal”. Festivalul s-a desfăşurat pe trei secţiuni, la fiecare dintre acestea fiind acordate premii şi menţiuni.

La secţiunea „romanţe”, Premiul I a revenit tinerei Chimit Luiza Maria.

La secţiunea „solişti vocali folclor”, Premiul I a revenit anul acesta Andreei Negrea, Anuța Mădălina, Medeleanu Maria și Mitran Melinda.

Premiul II a fost câștigat de către Boroată Anastasia-Elena, Bartic Petronela, Caval Denisa-Elena și Floarea Daria-Maria.

Premiul III a revenit lui Pîrlăgeanu Denisa-Elena, Tîlvescu Fabian, Tudorescu Nadiana-Emanuela și Ion Daiana-Maria.

Mențiunea de la secţiunea „solişti vocali folclor” a fost castigată de Joița Delia-Andreea. Restul tinerilor participanți la această secțiune au primit premii speciale.

La secţiunea „dansuri populare”, Premiul I a revenit formaţiilor de dansuri din Ţânţăreni-Gorj, Vaideeni-Vâlcea, Rășinari din Sibiu și Pielești din Dolj. Premiul II a revenit formaţiilor de dansuri populare din Negomir și Mătăsari- Gorj.

Festivalul are un caracter competitiv care își propune să trezească în participanţi, dragostea pentru cultură și artă, de cunoaştere și respectare a valorilor folclorului nostru național și nu în ultimul rând, crearea unor punţi de prietenie între concurenţii veniţi din toată Oltenia şi chiar din toată ţara. Unicitatea acestui festival este conferită atât de frumuseţea fără seamăn a folclorului din această zonă etnografică dar şi, în mod special, prin desfăşurarea secţiunii de romanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Video: A „încins“ hora în curtea spitalului de fericire că s-a vindecat de coronavirus

https://youtu.be/UIBEWCJ86Bk   Un pacient, în vârstă de 60 de ani, jucat hora în curtea Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești, de fericire că a fost externat și...

Caz de Covid la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu”

Noul virus SARS CoV2 a ajuns și la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu”  din Runcu. Un pacient internat de curând a fost confirmat pozitiv. Pacientul...

Ai depus cerere pentru intrarea la pensie? Vezi dacă ești pe lista Casei Județene de Pensii!

La Casa Județeană de Pensii Gorj s-au înregistrat în ultimele trei luni peste 800 de cereri pentru intrare la pensie. Cele mai multe solicitări...

Prima clădire istorică din Gorj restaurată de „Ambulanța pentru monumente“

Primul monument istoric din județul Gorj care va fi restaurat prin proiectul „Ambulanța pentru monumente“ este cula Cioabă-Chintescu de la Șiacu, comuna Slivilești. „Prima...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini