9 C
Târgu Jiu
vineri, martie 5, 2021
Acasă Headlines Focar de infecție cu noul coronavirus la un centru pentru persoane cu...

Focar de infecție cu noul coronavirus la un centru pentru persoane cu dizabilități din Tg-Cărbunești

12 angajați și 25 de beneficiari ai Centrului de Recuperare și Reabilitare (CRR) Târgu-Cărbunești, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGAPSPC) Gorj, au fost diagnosticați cu COVID-19. Aceștia sunt asimptomatici. Angajații sunt izolați la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie, iar beneficiarii sunt izolați în saloane și sunt monitorizați de medicul de familie și de medicul centrului.

„S-a procedat la dezinfecția prin nebulizare a spațiilor din centru. Activitatea Centrului de Recuperare și Reabilitare Târgu-Cărbunești se desfășoară în parametri normali, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție prevăzute de legislația în vigoare în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-COV-2“, se arată într-un comunicat de presă al DGASPC Gorj.

41 de beneficiari sunt internați în cadrul centrului

În Centrul de la Târgu Cărbunești sunt 41 de beneficiari adulți cu diferite forme de handicap neuro-motor. Unitatea este cea mai modernă din județ de acest fel. A fost construită de către o fundație din Luxembourg.

În cadrul centrului funcționează o brutărie, un atelier de croitorie, carmangerie, o secție de tâmplărie și chiar o fermă în care persoanele cu dizabilități efectuează diferite activități în cadrul unei unități protejate.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente