Acasa / Headlines / Fostul viceprimar al localității Roșia de Amaradia a fost înmormântat

Fostul viceprimar al localității Roșia de Amaradia a fost înmormântat

Fostul viceprimar al localității Roșia de Amaradia, Cristinel Ciocan, s-a stins din viață, în urma unui infarct. Acesta a fost înmormântat duminică.  Cristinel Ciocan era președintele Asociaţiei Sinistraţilor din satul Seciurile și a reușit, în urma unor procese îndelungate, să câștige suma de un milion de euro, sub formă de despăgubiri de la Complexul Energetic Oltenia din cauza alunecării de teren din urmă cu 13 ani, care adus la distrugerea sau avarierea a peste 100 de case. Cristinel Ciocan a murit acasă. La fața locului a ajuns un echipaj de la Ambulanță, dar nu i s-a mai putut salva viața.

„Este o lovitură grea pentru familie, iar pentru localitate a fost o veste teribilă, având în vedere că a fost un om deosebit. A fost primul meu viceprimar în mandatul 2008-2012. Este o pierdere pentru comunitate. Chiar dacă an fost adversari politici, a fost un om minunat, care înțelegea să îți lași loc de omenie. Îmi pare nespus de rău“, a transmis primarul comunei Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

A câștigat despăgubiri de un milion de euro de la CEO

Asociația condusă de Ciocan a reușit să câștige un proces și să demonstreze că alunecările de teren au avut drept cauză lucrările miniere efectuate în zonă. Zeci de familii au primit despăgubiri considerabile, dar și refacerea locuințelor distruse pe alte amplasamente. „Alunecările de teren  din anul 2006 n u au făcut altceva decât să distrugă satul. După un proces care a durat șapte ani a reușit să scoată adevărul la lumină, în sensul că unitatea minieră a fost vinovată de alunecările de teren“, a mai spus Cotojman.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*