spot_img
5.3 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăEvenimentGorjeni reținuți pentru înșelăciune cu locuri de muncă fictive

    Gorjeni reținuți pentru înșelăciune cu locuri de muncă fictive

    24 de persoane, printre care se află și gorjeni, au fost reținute de către procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) Sibiu pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave. „Biroul Teritorial Sibiu și polițiștii sibieni de investigare a criminalității economice, delegați în cauză, au efectuat 39 de percheziții domiciliare în județele Sibiu (37), Teleorman(1) și Hunedoara(1) într-o cauză penală având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave în care sunt cercetați în acest moment 98 de suspecți persoane fizice și juridice. În urma administrării probatoriului în cauză, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu au dispus reținerea pentru 24 de ore a 24 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 51 de ani, domiciliate în județele Sibiu, Argeș, Gorj, Olt și Vâlcea. De asemenea, față de alte trei persoane a fost aplicată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. De asemenea, față de alte trei persoane a fost aplicată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave“, se arată într-un comunicat de presă.

    4.000 de persoane prejudiciate

    Din cercetările efectuate până în prezent în cauză a rezultat faptul că, în perioada februarie 2014 – prezent, în municipiul Sibiu au fost înființate mai multe societăți comerciale, administrate de aceleași persoane, având ca obiect principal de activitate plasarea forței de muncă în străinătate și care în fapt nu au avut niciun moment intenția desfășurării efective a acesteia, ci doar inducerea în eroare a persoanelor de bună-credință, în vederea obținerii de foloase necuvenite.

    „Persoanele angrenate în activitatea infracțională au postat anunțuri pe diferite site-uri de profil din România prin care promiteau locuri de muncă în condiții avantajoase în străinătate, convingându-i telefonic pe cei interesați să se prezinte la sediile din municipiul Sibiu unde, contra unor sume de bani cuprinse între 400 – 700 de lei, ofereau garanția găsirii unui loc de muncă pentru cei interesați. În realitate, persoanele în cauză nu au întreprins nicio activitate în scopul obținerii de locuri de muncă, urmărind doar obținerea de câștiguri ilicite. În momentul de față s-a stabilit că au fost prejudiciate aproximativ 4.000 de persoane vătămate, de la care au fost încasate ilicit sume de peste 2.000.000 de lei. De asemenea, există indicii că, în realitate, numărul victimelor ar fi mult mai mare, de peste 10.000 de persoane. În urma acțiunilor desfășurate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză suma de peste 200.000 de lei, documente, zeci de telefoane mobile și suporturi de stocareׅ“, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT Sibiu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: