Gorjul a ales! Cosmin Popescu în fruntea județului. Vezi care primării au fost câștigate de PSD și care de PNL

0
1094

Cosmin Popescu a câștigat un al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Gorj. Social-democratul l-a învins detașat pe liberalul Iulian Popescu.
Președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, a obținut cu 19.000 de voturi mai mult decât contracandidatul liberal.
“Fără îndoială, o campanie foarte frumoasă și un proiect de dezvoltare durabilă viabil a avut Iulian Popescu, candidatul PNL la președinția CJ Gorj. Din păcate, acesta a pierdut alegerile.”, a declarat Cosmin Popescu.
Iulian Popescu și-a felicitat contracandidatul: „Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut în această perioadă. Felicitări câștigătorilor! Este un rezultat și o stare de fapt în județ despre care trebuie să mai vorbim!”.

Patru partide au intrat în Consiliul Județean Gorj, respectiv PSD, PNL, PMP și Pro România.

În ceea ce privesc primăriile de comune și orașe din Gorj, lista se prezentă în felul umător:

La Tg-Jiu, Marcel Romanescu a câștigat un nou mandat de primar pentru următorii patru ani, în fața lui Ciprian Florescu, principalul lui contracandidat.

Florin Jurebie, primar PSD, a pierdut alegerile la Săcelu, localitate câștigată de PNL. Mai exact, viceprimarul liberal a câștigat mandatul de primar.

Robert Păiuși, edilul de Stejari, și-a asigurat o nouă victorie. De data aceasta, edilul a candidat din partea PSD. Acesta a anunțat simplu că a ieșit învingător din scrutin spunând doar ,,Victorie,,.

Constantin Drăgoescu a recâstigat alegerile la Fărcășești, în fața social-democratului Dănuț Bălu pe care l-a învins cu peste 500 de voturi. În acest fel, Drăgoescu își conservă postul de primar.

Cristina Cilibiu căștigă un nou mandat la Turceni din partea PNL, cu 75 la sută. Comuna Schela a fost însă pierdută de Aristide Șerbănescu în favoarea PNL, iar comuna Turburea a fost câștigată de social-democratul Ion Bîrcă.

Vili Pasăre, primar PNL, a învins la Dragotești cu un scor zdrobitor. Pasăre a obținut un nou mandat cu peste 70 la sută.

Comunele Bălănești, condusă de Ovidiu Pungan, Bălești, condusă de Mădălin Ungureanu și Ionești, au fost castigate de PSD.

Cosmin Pigui a câștigat al doilea mandat la Peștișani, la o distanță de 500 de voturi de Ilie Fuiorea. De altfel, Pigui spune că a fost, deja, felicitat de contracandidatul său.

La o distanță de 600 de voturi, a câștigat un nou mandat de primar în comuna Plopșoru, Grigorie Petre. Edilul PSD l-a învins, fără drept de apel, pe contracandidatul de la PNL.

Unul dintre cei mai vechi primari din Gorj, Marian Slivilescu, a pierdut alegerile locale în fața omului de afaceri Petre Remetea. Slivilescu a schimbat culoarea partidului cu doar puțin timp înaintea legerilor trecând de la PSD la PNL. Schimbarea nu a fost de bun augur astfel că Remetea, susținut de PSD, a fost cel ales de localnici.

În municipiul Motru, candidatul PSD se află la 400 de voturi peste primarul liberal Gigel Jianu. Cosmin Morega a câștigat în 11 secții de votare  din 15.

Glogova, câștigată fără drept de apel de primarul PSD cu 70 la sută.

PSD are încă doi primari noi, la Stănești și la Ciuperceni. Costel Bicheru a învins PNL la Stănești iar social-democratul Dobrescu la Ciuperceni.

A fost sărbătoare în localitatea Drăguțești unde Ion Popescu (PSD) a sărbătorit în stil mare faptul că a fost ales pentru un nou mandate de primar.. Pentru următorii patru ani va conduce frâiele comunei.

Robert Filip rămâne primar pentru încă un mandat, la Rovinari. Acesta a fost ales de un număr foarte mare de cetățeni. Edilul a candidat din partea Partidului Național Liberal.

La Albeni, câştigător a fost declarat primarul PNL în funcţiue Ionuţ Stan. Primăria Teleşti a fost câştigată de candidatul Romulus Bâldea, fostul primar care şi-a pierdut mandatul după ce a fost declarat incompatibil

În comuna Bărbăteşti, primarul actual, Adrian Mangur (PSD), şi-a păstrat mandatul.

La Brăneşti, primarul în funcţie, Gheorghe Stoichiţoiu (PSD), a mai câştigat un mandat.

Ion Stamatoiu (PSD), primarul comunei Scoarţa, şi-a păstrat funcţia în urma alegerilor din data de 27 septembrie.

La Godineşti, alegerile pentru funcţia de primar au fost câştigate de către Coman Aurariu (PNL). 

În comuna Polovragi, primarul Gheorghiţă Epure (PSD) a câştigat un nou mandat.

Alegerile pentru funcţia de primar al oraşului Ţicleni au fost câştigate de primarul în funcţie, Constantin Radu (PSD).

În comuna Câlnic, primarul în funcţie, Dumitru Vulpe (PNL), a câştigat un nou mandat. La Dăneşti, actualul primar de la PNL, Emilian Rusu, a fost învins de către candidatul Pro România, Constantin Paliţă.

În comuna Bâlteni, Vasile Vlăduleanu (PNL) a câştigat un nou mandat de primar.

Liviu Cotojman (PNL) a obinut un nou mandat de primar în fruntea localităţii Roşia de Amaradia.

Primăria comunei Dănciuleşti a fost câştigată de către Marius Dumtra Bădescu, care l-a învins pe primarul în funcţie, de la PSD.

La Bustuchin, Ion Ciocea, de la Pro România, a mai câştigat un mandat de primar.

În Ţânţăreni, primarul din ultimii 20 de ani, Maria Vasilescu (PSD) a pierdut în faţa lui Robert Ciutureanu (PNL), viceprimar.

În comuna Baia de Fier, actualul primar de la PSD, Dumitru Turbăceanu, a mai câştigat încă un mandat.

La Prigoria, actualul primar, Iuliana Iliescu, de la PNL, a fost învinsă de către candidatul PSD, Lucian Goaţă.
În comuna Padeş, actualul primar şi candidat PNL, Serafim Antonie, a fost învins de către Mihăiţă Troacă, candidatul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here