Gorjul împărțit în două! Localități la limita dintre scenariul galben și roșu!

0
522

Opt localități din Gorj rămân curate după ce în ultimele 14 zile nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus. În comunele Bolboși,Brănești, Hurezani, Ionești,Jupânești, Stănești, Stejari și Văgiulești oamenii pot sta liniștiți. La polul opus se află localitățile Lelești și Scoarța unde indicele de incidență a atins valoarea de 2,83 respectiv 2,87 la mia de locuitori.

Județul Gorj rămâne în scenariul verde chiar dacă la ora actuală peste 15 localități sunt sub restricție. ‘În acest moment avem 16 localități pe scenariul galben, adică o incidență de peste 1,5 la mia de locuitori și 54 de localități pe scenariul verde, adică sub 1,5 incidență la mia locuitori. Avem și localități la polul opus, care au incidență zero. Avem 8 localități unde în ultimele 14 zile nu s-a înregistrat nicio infectare. La popul opus, în partea negativă, localitățile cu incidența cea mai mare sunt Lelești și Scoarța, cu peste 2,83 la mia de locuitori”, a transmis Corina Belteu, purtător de cuvât la Prefectura Gorj.

Date la zi

În ceea ce privește situația epidemiologică, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 60 de noi cazuri de coronavirus.“Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:- 1059 persoane în carantină la domiciliu/locația declarată;- 3104 persoane confirmate cu COVID-19 din care: 2738 persoane sunt vindecate, externate și la domiciliu, iar 135 persoane au decedat.

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate încă două decese:- bărbat în vârstă de 64 ani- comorbidități: boală cronică renală, acidoză metabolică, hiperpotasemie, obezitate și hipertensiune arterială;- femeie  în vârstă de 68 ani- comorbidități: obezitate, insuficiență renală acută, hipertensiune arterială, opacitate pulmonară stângă și pahipleurită.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 16140 teste,din care 54 sunt în așteptare.De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate alte 62 noi cazuri de îmbolnăvire, situația prezentându-se astfel:-   56  teste pozitive de la laboratorul din sistemul public;  –  6  teste pozitive de la laboratoarele din sistemul privat”, a transmis DSP Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here