Gospodăria preşedintelui Obştei Runcu, incendiată

0
21

Gospodăria preşedintelui Obştei Runcu, Atanasie Anca, a ars marţi dimineaţa, 24 de tone de furaje fiind mistuite de flăcări. Atanasie Anca susţine că oamenii de afaceri din Bucureşti, Vasile şi Gheorghe Stan, sunt bănuiţi că se află în spatele incendiului. Conducerea Obştei Runcu se teme că fraţii Stan ar putea chiar comanda asasinarea celor care se opun să le dea pădurea din localitate. Preşedintele, secretarul şi alţi reprezentanţi ai Obştei Runcu au fost ameninţaţi cu moartea de persoane apropiate fraţilor Stan.

Gospodăria preşedintelui Obştei Runcu, Atanasie Anca, a fost incendiată, luni noaptea. Este vorba despre un depozit de furaje situat în imediata apropiere a locuinţei lui Atanasie Anca. Bărbatul bănuieşte că focul ar fi fost pus intenţionat de fraţii Stan din Bucureşti, care urmăresc să pună mâna pe pădurea din Runcu. Atanasie Anca spune că poliţiştii au găsit la faţa locului probe care demonstrează că incendiul a fost provocat de o mână criminală. Bărbatul îi bănuieşte pe fraţii Stan, că s-ar afla în spatele incendierii depozitului de furaje, având în vedere faptul că interlopii i-au ameninţat de nenumărate ori pe proprietarii Obştei Runcu.

Anca: „N-au decât să mă omoare”

Atanasie Anca se teme, acum, pentru viaţa lui şi a familiei. „M-au ameninţat, dar nu voi ceda. N-au decât să mă omoare. Fraţii Stan au acţionat prin intermediul unor oameni datori la ei, pe care i-au ameninţat că le cer banii înapoi dacă nu îmi fac mie rău. Am găsit obiecte în urma incendiului, care demonstrează că a fost vorba de o mână criminală”, a declarat pentru Radio Omega Atanasie Anca. Pompierii gorjeni au reuşit să stingă incendiul, după mai bine de cinci ore. Potrivit lui Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, flăcările puternice au mistuit acoperişul depozitului, materiale lemnoase şi aproximativ 24 de tone de plante furajere.

Tabacu: „Îmi dau foc în faţa instanţelor, nu se mai poate”

De-a lungul timpului fraţii Stan i-au terorizat pe membrii Obştei Runcu. Secretarul Obştei Runcu a fost bătut şi ameninţat de cunoscuţii interlopi, care încearcă, în acest mod, să-i determine pe proprietarii obştei să renunţe la pădure. În urmă cu câteva luni, fraţii Stan au vandalizat autoturismul deţinut de Constantin Tabacu, un alt reprezentant al Obştei Runcu. Cu toate acestea, bărbatul spune că autorităţile nu au luat nicio măsură împotriva interlopilor. De disperare, Constantin Tabacu ameninţă că îşi va da foc în faţa instanţelor de judecată. „Nu se mai poate cu această grupare interlopă, cu aceste clanuri. Vedeţi până unde au mers cu presiunea. Am mai depus patru plângeri la Parchet şi DIICOT şi văd că nimeni nu mişcă nimic, fraţii Stan au primit numai NUP-uri. N-am decât să-mi dau foc în faţa instanţelor, după ce am stat o săptămână în greva foamei”, a mai declarat Constantin Tabacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here