Grevă la Transloc! Angajații vor salarii mai mari și condiții bune de muncă!

1
73

 Peste 30 de angajați ai societății de transport în comun din municipiul Târgu Jiu au protestat joi. Oamenii sunt nemulțumiți de salarii, dar și de condițiile de muncă. Cetățenii nici măcar nu au fost anunțați de protest, astfel că au așteptat în stații minute în șir. 

Angajații Transloc spun că salariile nu le-au mai fost majorate din anul 2008, iar vehiculele sunt învechite și le pun viața în pericol. „Nu sunt bani, mașinile sunt vechi pentru că firmele care executau piesele nu le mai fac și e greu. Abia reușim să ne câștigăm pâinea ca să ne achităm datoriile”, a spus Florin Popescu, șofer în cadrul societății de transport în comun.

În urma protestului spontan, nici un troleibuz nu a mers pe traseu, astfel că târgujienii care circulă cu mijloacele de transport în comun au fost nevoiți să găsească alte modalități pentru deplasarea pe distanțe mai mari. „Datorită neînțelegerilor care s-au iscat între patronaj și sindicat s-a declanșat un conflict de muncă spontan. Mașinile s-au retras în garaj, traseul nu mai este asigurat iar șoferii și ceilalți angajați își cer drepturile salariale pe care nu le-au primit de ani de zile. De nouă ani nu s-a mai pus un leu la salariu”, a declarat Vasile Brânzan, lider de sindicat Transloc.

La fața locului s-a prezentat și Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu. „Vrem să găsim o cale de comunicare și soluții pentru întoarcerea mașinilor în stradă pentru că asta așteaptă fiecare cetățean”, a spus Marcel Romanescu, edilul municipiului Târgu Jiu.

Conducerea societății de transport în comun a anunțat că nu sunt bani pentru majorări salariale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here