Acasa / Eveniment / Grevă la Transloc! Angajații vor salarii mai mari și condiții bune de muncă!

Grevă la Transloc! Angajații vor salarii mai mari și condiții bune de muncă!

 Peste 30 de angajați ai societății de transport în comun din municipiul Târgu Jiu au protestat joi. Oamenii sunt nemulțumiți de salarii, dar și de condițiile de muncă. Cetățenii nici măcar nu au fost anunțați de protest, astfel că au așteptat în stații minute în șir. 

Angajații Transloc spun că salariile nu le-au mai fost majorate din anul 2008, iar vehiculele sunt învechite și le pun viața în pericol. „Nu sunt bani, mașinile sunt vechi pentru că firmele care executau piesele nu le mai fac și e greu. Abia reușim să ne câștigăm pâinea ca să ne achităm datoriile”, a spus Florin Popescu, șofer în cadrul societății de transport în comun.

În urma protestului spontan, nici un troleibuz nu a mers pe traseu, astfel că târgujienii care circulă cu mijloacele de transport în comun au fost nevoiți să găsească alte modalități pentru deplasarea pe distanțe mai mari. „Datorită neînțelegerilor care s-au iscat între patronaj și sindicat s-a declanșat un conflict de muncă spontan. Mașinile s-au retras în garaj, traseul nu mai este asigurat iar șoferii și ceilalți angajați își cer drepturile salariale pe care nu le-au primit de ani de zile. De nouă ani nu s-a mai pus un leu la salariu”, a declarat Vasile Brânzan, lider de sindicat Transloc.

La fața locului s-a prezentat și Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu. „Vrem să găsim o cale de comunicare și soluții pentru întoarcerea mașinilor în stradă pentru că asta așteaptă fiecare cetățean”, a spus Marcel Romanescu, edilul municipiului Târgu Jiu.

Conducerea societății de transport în comun a anunțat că nu sunt bani pentru majorări salariale.

Un comentariu

 1. Macar ar fi putut avea bunul simt sa anunte oamenii care aveau nevoie de transport.
  Ca si solutie pentru cresterea salariilor ar putea fi:
  1. Soferii sa nu mai primeasca bani de la unii calatori care circula fara bilet (tariful e de 1 leu, adica la jumătate fata de pretul unei calatorii, chiar o sa ma apuc sa-i filmez dac sefii lor nu cred asta dar ma indoiesc daca nu cumva chiar impart banii cu ei)
  2. Tiganii sa plateasca si ei bilet asa cum fac toti calatorii cinstiti.
  3. Planificarea curselor sa fie facuta in interesul cetatenilor nu pentru ca sa le iasa lor orele.
  Mi se pare stupid sa ai 90% din curesele de transport in comun pe acelasi traseu, mai concret, intre 9 Mai si podul Turcinesti autobuzele circula TOATE pe acelasi traseu. Nu cred ac e normal asa ceva. Sa nu existe curse care sa mearga in circuit!! (cei care planifica aceste curse stiu foarte bine despre ce e vorba, iar daca nu stiu atunci sa mearga la oi si sa fie angajati oameni cu pregatirea necesara).
  Nu cred ca e normal ca programul curselor sa fie facut dupa programul amantei sefului de autobaza sau al directorului sau mai stiu eu al cui numai nu dupa programul cetatenilor care muncesc in acest oras nu. Se invoca mereu programul elevilor, care elevi nu stiu. Marea majoritate a elevilor incep orele, unii la 8:00 si le termina la 11:00-12:00, iar altii incep la 11:30-12:00 si le termina la 18:00-18:30. In plus orasul asta sunt si altfel de categorii de calatori, marea majoritate incep programul de lucru in jurul orei 7:00-7:30-8:00 si il termina in jurul orei 20:00 (onor inspectiei muncii care nu vede acest lucru, da’ asta-i alta mancare de peste) Cine sa circule cu autobuzele lor care pleaca dimineata la 7 fara ceva si ultima cursa de intoarcere e la 18:00, ma refer la cursele externe ca si pe acolo e tot oras (barsesti, dragoeni, ursati, preajba iezureni si care or mai fi).
  Asa ca oameni buni, daca vreti lefuri mai mari dati afara smenarii, incompetentii si lenesii si tineti-va de treaba!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*