spot_img
9.3 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesHotelurile din Rânca arhipline

    Hotelurile din Rânca arhipline

    Gorjul se arată pentru mulţi dintre turiştii români, dar şi cei străini destinaţia ideală pentru petrecea unui sejur, sau de ce nu unei vacanţe întregi. În această perioadă, majoritatea aleg muntele pentru răcoare şi de ce nu relaxare. Potrivit conducerii Serviciului de Salvamont, mai mult ca niciodată staţiunea montană Rânca este arhiplină de turişti. Nu ai unde să arunci un ac, şi, spre bucuria hotelierilor, încasările sunt pe măsură. Şi la capitolul turism „cultural” lucrurile încep să meargă din ce în ce mai bine. Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean a declarat faptul că peste 30.000 de turişti s-au dovedit dornici să ne viziteze obiectivele turistice în acest an, lucru îmbucurător, demonstrând încă o dată că turismul poate deveni, profitabil dacă există promovare.

    În Rânca nu mai sunt locuri de cazare! Aceasta este declaraţia directorului Serviciului Salvamont, Sabin Cornoiu, care a adăugat faptul că în această perioadă „avem de-a face cu un aflux foarte mare de turişti”. Motivaţia vine din faptul că în perioada caniculară foarte mulţi turişti aleg muntele, dar şi pentru faptul că staţiunea Rânca se dovedeşte o destinaţie „la îndemână” din punct de vedere financiar. „Este un aflux foarte mare de turişti în această perioadă. Comparativ cu anul trecut sunt foarte mulţi, se vede o creştere semnificativă în ceea ce priveşte turismul în zona Rânca-Transalpina. Spre exemplu în această perioadă în Rânca nu mai sunt locuri de cazare, staţiunea montană este ocupată în proporţie de 100%. Explicaţia vine din faptul că fiind o perioadă de criză oamenii aleg destinaţiile mai la îndemână şi din punct de vedere financiar şi prin prisma faptului că zona este destul de aproape. O altă motivaţie vine din faptul că fiind o perioadă caniculară”, a spus Sabin Cornoiu. Unde mai pui că „în zonă” se află cea mai înaltă şosea din România, Transalpina, sau Drumul Regelui, un traseu care oferă peisaje spectaculoase şi care, de la deschidere a atras mii de turişti. Oamenii vin şi din străinătate pentru a parcurge acest traseu, autorităţile confirmând faptul că în ultimii ani şoseaua a depăşit chiar şi Transfăgărăşanul din punct de vedere al traficului de maşini. „Oamenii vin la munte să se răcorească şi să îşi încarce bateriile cu aer curat, alegând să vadă peisaje superbe. Turiştii vin şi pentru traseul Transalpina, care confirmă încă o dată faptul că a devenit o poartă de intrare pentru turismul montan”, a mai declarat Sabin Cornoiu. Pentru ca destinaţia să fie cât mai căutată de turiştii români şi străini, aceasta are nevoie de promovare şi slavă Domnului, Rânca a beneficiat de toată atenţia din partea autorităţilor şi nu numai. Explicaţia abundenţei de turişti vine şi din faptul că a existat un adevărat concept de promovare al zonei, după cum spune Cornoiu. „Am făcut eforturi colosale iar munca a dar roade. Participarea la cinci târguri internaţionale de turism şi peste 100.000 de pliante care s-au dat au avut efectul scontat. Rânca şi Transalpina au devenit destinaţii cunoscute, atât pentru români, cât şi pentru străini. Promovarea a contat şi în acest sens. Vin străini din Germania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, din toate colţurile ţării şi lumii. În această perioadă toate zonele submontane s-au dovedit a fi destinaţii ideale pentru turişti. Sunt vizitate foarte mult, Baia de Fier, Polovragi, Valea Sohodolului, absolut toate sunt ocupate la capacitate maximă”, a încheiat şeful Serviciului de Salvamont Gorj.

    Turiştii….despre Rânca

    Pe site-urile de socializare şi nu numai turiştii se întrec în comentarii care mai de care mai interesante. După câteva zile la Rânca, aceştia scriu impresiile lor pentru ca şi cei care vor merge acolo să aibă un punct de plecare, o viziune minimă legată de opţiunea aleasă. „În aprilie 2010 am ales ca destinaţie de vacanţă, împreună cu un grup, staţiunea RÂNCA, Hotel NT. Am fost primiţi şi trataţi cu ospitalitate. Condiţiile de cazare au fost foarte bune, preparatele culinare de calitate iar servirea, ireproşabilă. Deoarece am fost mulţumiţi de serviciile oferite de personalul hotelului şi încântaţi de frumuseţea locului, vom reveni cu plăcere”, a scris un turist din Constanţa. Am fost în iulie 2010 şi în iunie 2011. Zona şi peisajele sunt foarte frumoase”, a întărit un alt turist din Reşiţa. Cât priveşte preţurile acestea sunt accesibile, spun hotelierii. Preţul perceput pentru o cameră dublă porneşte de la 70-80 lei şi poate ajunge chiar şi la 150 de lei, pentru turiştii mai pretenţioşi. Cu alte cuvinte toate condiţiile sunt asigurate pentru ca turiştii să revină cu plăcere ori de câte ori au ocazia.

    Peştera de la Polovragi, vizitată de 30.000 de turişti în 2012

    De la începutul anului şi până în prezent peste 30.000 de turişti au vizitat obiectivele turistice din judeţ, potrivit conducerii Muzeului Judeţean Gorj. În topul preferinţelor s-a aflat şi de această dată Peştera Polovragi, care anul acesta a fost supusă unui întreg proces de restaurare. Şi în acest caz promovarea „ a făcut toţi banii”. „De la începutul anului şi până în prezent circa 30.000 de turişti au vizita obiectivele turistice din Gorj. Comparativ cu anul trecut se înregistrează o uşoară creştere, asta şi din cauza promovării, care se pare, a dat roade. Cele mai vizitat obiective s-au dovedit şi de această dată Polovragi, cu mănăstirea şi peştera, Hobiţa, Muzeul de Artă din Târgu-Jiu, Curtişoara, Muzeul de Istorie, Casa Memorială Ecaterina Teodoroiu, Casa Memorială Tudor Vladimirescu şi Maria Lătăreţu. Vin turişti atât din ţară cât şi din străinătate, în special norvegieni, italieni, francezi, americani, dar şi români din toate colţurile lumii. Îi îndemnăm de fiecare dată să vină pentru că au ce să vadă”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj. Aşa cum au declarat conducerile celor două instituţii turismul în judeţ pare să prindă viaţă. Chiar dacă aleg să viziteze obiectivele turistice, sau să petreacă câteva zile la munte, turiştii pleacă din Gorj cu impresii frumoase şi cu dorinţa să se reîntoarcă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: