Împăduriri în pădurea Rasovița! Șefii de instituții cu lopata în mână

0
128

Pădurea de la Rasovița, luată cu asalt de autoritățile din Gorj. Peste 5000 de arbori au fost plantați cu ocazia ”Zilei Instituției Prefectului”. Zona nu a fost alesă întâmplător ci locul reprezintă o frântură din istoria Gorjului.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne din județul Gorj au participat la o acțiune de împădurire în localitatea Rasovița. Inițiativa a aparținut Instituției Prefectului – Județul Gorj și toate celelalte structuri M.A.I dar și Direcția Silvică Gorj, au răspuns prezent. S-au alăturat și alte Servicii Publice Deconcentrate precum: Garda de mediu – Comisariatul județean Gorj, Agenția pentru protecția mediului Gorj dar și reprezentanții CEZ în România și elevi voluntari. În total, peste 300 de persoane au plantat 5000 de arbori pe o suprafață de un hectar. „Împădurim, este o acțiune pe care demarat-o zilele trecute. Pe 2 aprilie, pentru prima dată, sărbătorim Ziua Instituției Prefectului și am considerat că inclusiv o astfel de acțiune este binevenită pentru a marca această zi. Fiecare dintre noi poate să participe la astfel de acțiuni. Ne străduim să facem lucrurile așa cum trebuie. Această zonă o vom putea recunoaște peste ani de zile pentru că o împădurim cu stejar roșu, o specie care iese în evidență ”, a declarat prefectul Ciprian Florescu.

Pompierii, prezent!

„Zona în care am plantat aceşti copaci nu a fost aleasă întâmplător. Este o zonă în care în urmă cu foarte mult timp, mai exact în anul 1916, înaintaşii noştri au purtat lupte aprige pentru apărarea pământului românesc. Nu este prima astfel de activitate la care ne alăturăm și cu siguranţă nu va fi nici ultima. Ori de câte ori vom avea prilejul, fie că suntem în timpul liber sau în timpul serviciului, noi, pompierii militari, vom răspunde prezent oricărei activităţi ai cărei beneficiari sunt oamenii şi generaţiile următoare”, a transmis reprezentantul ISU Gorj Florin Chisim.

Acțiunea face parte din seria evenimentelor organizate cu ocazia ”Zilei Instituției Prefectului” sărbătorită pe data de 2 Aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here