În ce destinație de lux se distrează fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu

0
2283

Gigel Capotă, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, se distrează într-o destinație de lux. Acesta a postat pe pagina de Facebook fotografii din timpul vacanței pe care o petrece în Maldive.

Gigel Capotă și-a dat demisia din funcție în toamna anului 2019, în urma mai multor scandaluri. Corpul de Control al Ministrului Sănătății a efectuat un control la spital în urma căruia au fost constatate numeroase nereguli. Capotă a revenit asupra demisiei, susținând că s-au făcut presiuni asupra sa, și a cerut în instanța de judecată repunerea în funcție, dar a pierdut procesul.

A plecat cu scandal din funcția de manager al Spitalului Județean

Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și fost șef al Gărzii Financiare, Gigel Capotă a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Până la urmă, acesta a scăpat de acuzația de evaziune fiscală. O instanță de judecată a Tribunalului Gorj a constatat că prejudiciul a fost achitat în condițiile legii, iar procesul penal a încetat.

Prejudiciul constatat a fost de pe peste 41.000 de lei. Polițiștii din Novaci s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar și exercitarea unei profesii sau activități. Oamenii legii au avut o serie de suspiciuni cu privire la faptul că Loredana Liliana Lazăr, în calitate de administrator al unei societăți, nu a înregistrat în contabilitatea societății veniturile realizate din organizarea de evenimente festive pe o perioadă de un an.

Potrivit rechizitoriului, Loredana Liliana Lazăr închiria corturi pentru desfășurarea de evenimente în localitatea Crasna, dar declara la Finanţe o sumă mult mai mică faţă de cea încasată în realitate. Unii martori au declarat că i-au dat banii chiar soţiei lui Gigel Capotă, Elena, sau chiar acestuia. La începutul anului 2020, familia Capotă a achitat prejudiciul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here