Încă cinci angajați ai Spitalului Județean, depistați cu COVID-19

0
157

Alți cinci angajați ai Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au fost depistați luni, 9 noiembrie, cu COVID-19. În total, 22 de salariați ai unității medicale figurează ca infectați co noul coronavirus în momentul de față. Cinci dintre ei sunt internați în spital, iar restul sunt în izolare la domiciliu.

„Conform ordinului MS 1513/2020 “pacienții care au fost diagnosticați cu forma asimptomatica de infecție cu SARS Cov-2 nu necesita in mod obligatoriu retestare. Aceștia se vor izola la domiciliu, la locația declarata de persoana izolata sau la o locație alternativa atașată unității sanitare pana la împlinirea celor 14 zile ce se calculează de la data recoltării (….) dacă nu au efectuat un al doilea test, își pot relua activitățile curente sau profesionale cu păstrarea distanțării și purtarea măștii acasă și la locul de muncă pentru încp zece zile, cu respectarea prevederilor legale in vigoare”, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

28 de testări pozitive

Situația la compartimentul Terapie Intensivă se menține foarte dificilă. Din cele 12 locuri sunt ocupate 11. În unitatea de pe strada Progresului sunt patru pacienți cu suspiciune care sunt internați la nivelul izolatorului secției de Terapie Intensivă, unde sunt cinci paturi disponibile.

la Laboratorul de genetică moleculară au fost efectuate 78 de probe, dintre care 50 au fost negative, iar 28, pozitive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here