Acasa / Headlines / Însoțitorii persoanelor cu dizabilități din Scoarța, riscă să rămână pe drumuri. „Nu se poate merge așa la infinit“

Însoțitorii persoanelor cu dizabilități din Scoarța, riscă să rămână pe drumuri. „Nu se poate merge așa la infinit“

Numărul însoțitorilor persoanelor cu dizabilități din localitatea Scoarța va fi redus. Conducerea Primăriei comunei Scoarța va efectua, în luna iunie, o analiză a celor care se ocupă de îngrijirea persoanelor cu dizabilități, pentru că nu are fondurile necesare pentru asigurarea salariilor acestora.

35 de persoane sunt angajate pentru a avea grijă de persoanele grav bolnave, care nu se pot descurca singure. Primarul localității, Ion Stamatoiu, spune că toate cazurile vor fi analizate, pentru că sunt persoane care au primit în mod nedrept gradul I de handicap: „O să avem din luna iunie o campanie. O să mergem la fiecare acasă să discutăm cu oamenii, pentru că trebuie să înțeleagă și ei că nu se poate merge așa la infinit. Noi trebuie să respectăm o decizie a comisiei medicale care eliberează aceste documente, dar sunt cazuri când de multe ori găsești doar asistentul personal acasă, iar bolnavul este plecat“.

Peste 130.000 de lei pentru plata salariilor

Primăria Scoarța nu a primit fonduri pentru plata însoțitorilor persoanelor cu handicap. Primarul Ion Stamatoiu susține că fondurile sunt insuficiente. Salariile însoțitorilor se ridică la peste 100.000 de lei pe lună. „Până a primi banii noi trebuie să plătim din bugetul local, care este așa cum e. Avem și noi obligațiile noastre cu atâtea lucrări și investiții în derulare, utilități. Cheltuim lunar 130.000-140.000 de lei pentru plata salariilor asistenților personali. Am primit niște bani din rezerva Consiliului Județean doar pentru reabilitarea unei școli. În rest, nu am primit pentru drumuri sau alte lucrări“.

În locul salariilor, persoanele cu handicap vor beneficia de o indemnizație. Aceeași măsură a fost luată și de Primăria Bâlteni, care i-a anunțat pe însoțitorii persoanelor cu dizabilități că vor fi trimiși în șomaj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*