spot_img
14.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăActualitatePatronul firmei de reciclare de la Bălești și fiul său, reținuți de...

    Patronul firmei de reciclare de la Bălești și fiul său, reținuți de polițiști

    Ioan Rădulescu, directorul general al firmei de reciclare din comuna Bălești, care a fost acuzat în numeroase rânduri de poluare, a fost reținut pentru 24 de ore. Pe lângă acesta, polițiștii l-au mai reținut și Gabriel Rădulescu, fiul acestuia.

    Dosarul este instrumentat de Serviciul de Investigare al Criminalității Economice(SICE) din cadrul IPJ Gorj.
    „În urma perchezițiilor domiciliare efectuate și a materialului probator administrat în cauză, s-a procedat la reținerea pentru 24 de ore și introducerea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, a unui bărbat de 43 de ani, din municipiul București și a unui tânăr de 25 de ani, domiciliat în comuna Bălești, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălarea banilor și folosirea creditului societății comerciale cu rea credință, urmând fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu propuneri legale.

    Pentru recuperarea prejudiciului, s-a instituit măsura sechestrului judiciar pe mai multe bunuri mobile și imobile, aparținând suspecților, până la concurența prejudiciului estimat“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

    Prejudiciu estimat de 4,7 milioane de lei

    Anchetatori din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au efectuat miercuri, 27 de percheziţii domiciliare în nouă judeţe şi în municipiul Bucureşti într-un dosar privind colectarea şi reciclarea deşeurilor, prejudiciul creat fiind de aproximativ 4,7 milioane lei.
    Perchezițiile au avut loc în judeţele Gorj, Giurgiu, Timiş, Alba, Suceava, Neamţ, Iaşi, Olt, Dolj, Sibiu şi municipiul Bucureşti, în vederea documentării activităţii infracţionale a unor agenţi economici şi persoane fizice, care desfăşoară activităţi de colectare şi reciclare de deşeuri.
    „Percheziţiile se derulează la sediile şi punctele de lucru ale mai multor agenţi economici, precum şi la domiciliile unor persoane fizice, care, începând cu anul 2017 şi până în prezent, ar fi dezvoltat un sistem de fraudare şi inducere în eroare a operatorilor implicaţi în mecanismul de transfer al responsabilităţii stabilite în sarcina producătorilor de deşeuri din ambalaje, cauzând un prejudiciu de aproximativ 4.700.000 de lei”, au transmis reprezentanţii IPJ Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: